back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Συρογιαννόπουλος: Ο παιδικός πληθυσμός και οι έφηβοι, παραδοσιακά εμβολιάζονταν περισσότερο, είναι υπερβολικός ο δισταγμός των γονιών

Διαβάστε επίσης

«Είναι αρκετά νωρίς για να πούμε εάν η μετάλλαξη Όμικρον του Covid-19, θα έχει πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Το τοπίο σε ότι αφορά στα χαρακτηριστικά της, θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει τις επόμενες μέρες. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προκαλεί μια πιο βαριά κλινική εικόνα των ασθενών ή μεγαλύτερα ποσοστά νοσηλείας και διασωληνώσεων», δήλωσε ο Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κ. Γιώργος Συρογιαννόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση.

Πάντως, εκτίμησε ότι δεν θα αργήσει η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη, λέγοντας ότι δύσκολα θα μπορέσει να αναχαιτιστεί.

Ως προς το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων από τη χώρα μας, σημείωσε ότι αυτό δεν είναι θέμα μόνο της Ελλάδας αλλά θα πρέπει να αποφασιστεί και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ώστε να υπάρξει μια συνολικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, επισήμανε ότι οι γονείς διστάζουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, προτρέποντάς τους να μιλήσουν με τον παιδίατρό τους και να προχωρήσουν χωρίς να φοβούνται.

«Είναι κάτι που παρατηρείται στην ηλιακή ομάδα των 12-17 ετών και κατ’ εξοχήν στα παιδιά ηλικίας 12-14 ετών όπου μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου, είχε εμβολιαστεί το 30%. Οι γονείς είναι διστακτικοί. Όμως, ας μη ξεχνάμε ότι ο παιδικός πληθυσμός και οι έφηβοι ήταν οι ηλικιακές ομάδες που παραδοσιακά εμβολιάζονταν περισσότερο. Επομένως θεωρώ υπερβολικό αυτό που συμβαίνει. Θα πρέπει οι γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους».

Επίσης, τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού και των παιδιών ηλικίας 5 έως 11, ετών μετά και το «πράσινο φως» που δόθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

«Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος του παιδιάτρου καθώς πέραν της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας παιδιών, θα επεκταθεί σε μεγάλο ποσοστό και στα ιδιωτικά ιατρεία των παιδιάτρων. Δεν θα δούμε αμέσως μεγάλα ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 5-11, ετών αλλά σταδιακά θα αυξηθεί και σιγά σιγά μπορεί να επηρεάσει θετικά και τη χορήγηση εμβολίου στις ηλικίες 12-14 ετών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα