back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμό έχει σημάνει σε όλο τον πλανήτη η νέα μετάλλαξη του ιού με την ονομασία Όμικρον.

Η μία μετά την άλλη οι χώρες επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς προκειμένου να προστατευθούν.

Το Ισραήλ, γίνεται η πρώτη χώρα που κλείνει από απόψε τα μεσάνυχτα και για 14 ημέρες τα σύνορά της σε όλους ανεξαιρέτως τους αλλοδαπούς.

Οι Υγειονομικές Αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν ότι 13 από τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβατών που έφτασαν αεροπορικώς από τη Νότια Αφρική, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, φέρουν την παραλλαγή Όμικρον. Οι 13 αυτοί ήταν μεταξύ των 61 επιβατών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Η Δανία κατέγραψε δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού σε ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η αρχή λοιμωδών ασθενειών της χώρας.

Επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον έχουν καταγραφεί επίσης σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία και Βέλγιο.

Επίσης και η Αυστραλία προστέθηκε σήμερα στη λίστα των χωρών με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον. Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που έφτασαν στο Σίδνεϊ από το νότιο τμήμα της Αφρικής.

Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι τα Χριστούγεννα επιβάλλουν τη μέγιστη υπευθυνότητα στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, αλλά και την τάχιστη επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μήνυμά της με αφορμή την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, υπογράμμισε ότι «χρέος μας είναι να διαφυλάξουμε την πολύτιμη αυτή παρακαταθήκη της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, που μας υπενθυμίζει ότι η ομοψυχία είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη απέναντι στον κοινό εχθρό». Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «Αποτίουμε φόρο τιμής στους γνωστούς και άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που από την πρώτη ημέρα της Κατοχής αντιστάθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν με αυταπάρνηση στις πόλεις, την ύπαιθρο και τα βουνά της πατρίδας μας για την ελευθερία».

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό ενός 4χρονου κοριτσιού, της Αθηνάς Χιτζάζι, που εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέας τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου. Το κοριτσάκι την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κίτρινο μπουφάν, γκρι παντελόνι και άσπρα παπούτσια. Μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, το «Χαμόγελο του Παιδιού», προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT.

Εκλογές σήμερα και αύριο για την ανάδειξη Προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων, στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας τις επόμενες τρεις ημέρες θα παραμείνει κλειστό λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως του δικαστηρίου, που καθιστά αδύνατη την ηλεκτροδότηση του δικαστικού μεγάρου. Οι προθεσμίες που λήγουν κατά τις τρεις αυτές ημέρες παίρνουν παράταση για έως την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του δικαστηρίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία συζήτησης των υποθέσεων που φέρονται προς συζήτηση κατά τις ημέρες αναστολής των εργασιών του».

Ο ηθοποιός Αιμιλιανός Σταματάκης θα είναι ο αντικαταστάτης του Άρη Σερβετάλη στην παράσταση «Ρινόκερος», όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την παραγωγή. Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν από τις 16 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Κιβωτός.

Η περιοχή των Εξαρχείων βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαρισμού και απολύμανσης, από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “Στα Εξάρχεια για ακόμη μία φορά και για όσες φορές χρειαστεί. Όπως σε κάθε μια από τις 129 γειτονιές της Αθήνας. Καθαρίσαμε, αποκαταστήσαμε τις φθορές, βάψαμε, αφαιρέσαμε τις αφίσες και αντικαταστήσαμε τον αστικό εξοπλισμό όπου ήταν απαραίτητο” γράφει στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Και τονίζει: “Μέρα με τη μέρα η Αθήνα αλλάζει. Έχουμε δουλειά ακόμα, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ

Ολυμπιακός – Βόλος 2-1

ΟΦΗ – Ιωνικός. 2-1

Στις επτά και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης και

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός.

Και ο καιρός

Έντονη συννεφιά με πιθανότητα τοπικών βροχών για αύριο στην Αττική. Άνεμοι ΝΔ έως 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα