back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία επικρατεί σε όλο τον κόσμο με την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, με τις περισσότερες χώρες να υιοθετούν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα, για όλους τους ταξιδιώτες, προερχόμενους από τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες χώρες της Αφρικής.

Στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα απαγορεύσει για 14 ημέρες την είσοδο στην επικράτεια σε όλους τους αλλοδαπούς ανεξαιρέτως, για να αποτραπεί η εξάπλωση στη χώρα του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον. Οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει ένα κρούσμα της Όμικρον και μιλούν για ακόμη επτά ύποπτα κρούσματα. Η απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από απόψε τα μεσάνυχτα.

Στην Ευρώπη, επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον έχουν καταγραφεί σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία και Βέλγιο. Ως ύποπτα, εξετάζονται κρούσματα σε Δανία και Ολλανδία.

Στην Αυστραλία δύο κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον εντοπίστηκαν σε ταξιδιώτες που έφτασαν στο Σίδνεϊ από το νότιο τμήμα της Αφρικής όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, η οποία θεωρεί ότι “τιμωρείται” επειδή επιστήμονες της χώρας εντόπισαν την παραλλαγή. Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής, κατήγγειλε τις “δρακόντειες” αντιδράσεις και τον “πανικό” πολλών χωρών που έκλεισαν αμέσως τα σύνορά τους, χωρίς να γνωρίζουν καν, πόσο επικίνδυνη είναι η Όμικρον.

Η κυβέρνηση πάντως των ΗΠΑ συνεχάρη τη Νότια Αφρική για την ταχεία ταυτοποίηση της παραλλαγής Όμικρον”, αλλά και για τη διαφάνειά της στη δημοσιοποίηση των πληροφοριών.

Σε προληπτικό 10ήμερο περιορισμό σε ξενοδοχείο καραντίνας τέθηκαν πέντε Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα από Ζιμπάμπουε και Νότια Αφρική. Τα πρώτα rapid test στα οποία υποβλήθηκαν ήταν αρνητικά.

Δωρεάν rapid test και σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Στην Αττική έως τις 3 μετά το μεσημέρι Κινητές Ομάδες Υγείας θα βρίσκονται στα Άνω Λιόσια στην Πλατεία Ηρώων και στο Αιγάλεω στην Πλατεία Εσταυρωμένου.

Στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ έγινε λίγο πριν τις 10 χθες το βράδυ το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο φυλάκιο. Η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Το μνημόσυνο θα γίνει στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο.

Εκλογές σήμερα και αύριο για την ανάδειξη Προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων, σε 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Ξεκίνησαν τα ξημερώματα οι εργασίες για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, στο τμήμα μεταξύ Αμερικής και Σίνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και η Δημοτική Αστυνομία θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των πολιτών, ενώ δεν θα διαταραχθούν τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τις 12 το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, λόγω άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποχιονισμού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα…

Στις τρεις: Ολυμπιακός – Βόλος και ΟΦΗ – Ιωνικός.

Στις επτά και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης και Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 14 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα