back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Υπό τον φόβο της αφρικανικής παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊου ο πλανήτης, με τη μία χώρα μετά την άλλη να υιοθετούν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα για όλους τους ταξιδιώτες προερχόμενους από τις επιδημιολογικά ύποπτες χώρες. Χθες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα απαγορεύσει για 14 ημέρες την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς, ανεξαιρέτως.

Την δυσαρέσκειά της εξέφρασε η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, η οποία θεωρεί ότι “τιμωρείται” επειδή επιστήμονες της χώρας εντόπισαν την παραλλαγή. Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής, κατήγγειλε τις “δρακόντειες” αντιδράσεις και τον “πανικό” πολλών χωρών που έκλεισαν αμέσως τα σύνορά τους, χωρίς να γνωρίζουν καν, πόσο επικίνδυνη είναι η Όμικρον.

Η κυβέρνηση πάντως των ΗΠΑ συνεχάρη τη Νότια Αφρική για τη “διαφάνειά της” μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν, με την νοτιοαφρικανή ομόλογό του, ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών “εξήρε τους νοτιοαφρικανούς επιστήμονες για την ταχεία ταυτοποίηση της παραλλαγής Όμικρον”, αλλά και την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για τη διαφάνειά της στη δημοσιοποίηση των πληροφοριών.

Στην Ευρώπη, επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον έχουν καταγραφεί σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία και Βέλγιο. Ως ύποπτα, εξετάζονται κρούσματα σε Δανία και Ολλανδία.

Σε προληπτικό 10ήμερο περιορισμό σε ξενοδοχείο καραντίνας τέθηκαν πέντε Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα από Ζιμπάμπουε και Νότια Αφρική. Τα πρώτα rapid test στα οποία υποβλήθηκαν ήταν αρνητικά.

Στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ έγινε λίγο πριν τις 10 χθες το βράδυ το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως. Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο φυλάκιο. Η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές.

Πολλά προβλήματα στην Ηλεία προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν χθες την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ελλάδας. Η πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για κοπές δέντρων και άντληση υδάτων. Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και στη Ζάκυνθο. Πλημμύρες υπήρξαν και σε περιοχές της Αττικής.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Το μνημόσυνο θα γίνει στο παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο. Στη μία και μισή, θα παρουσιαστεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη, η αναμορφωμένη πρόσοψη και είσοδος του κτιρίου, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά.

Εκλογές σήμερα και αύριο για την ανάδειξη Προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων, σε 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Ξεκίνησαν τα ξημερώματα οι εργασίες για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, στο τμήμα μεταξύ Αμερικής και Σίνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και η Δημοτική Αστυνομία θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των πολιτών, ενώ δεν θα διαταραχθούν τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, λόγω άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποχιονισμού.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα…

Στις τρεις: Ολυμπιακός – Βόλος και ΟΦΗ – Ιωνικός.

Στις επτά και μισή: ΠΑΟΚ – Άρης και Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός.

Χθες: Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος: 6-2. Απόλλων Σμύρνης – Λαμία: 0-0 και ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: 1-2.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα