back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχητικά υψηλοί παραμένουν οι δείκτες της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5.870 νέα κρούσματα κορωνοϊου. Από αυτά 1624 στην Αττική, 1019 στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη εννέα πόλεις καταγράφουν τριψήφιους αριθμούς νέους λοιμώξεων82 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου. 641 ασθενείς covid στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, φέρνοντας στα όρια των δυνατοτήτων του το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Την ίδια ώρα, η μετάλλαξη ‘’Ο’’ του κορωνοϊου, που ξεκίνησε από την Μποτσουάνα, έχει σημάνει υγειονομικό συναγερμό σε όλο τον πλανήτη.

Ύποπτα κρούσματα ανακοίνωσαν η Γερμανία και η Τσεχία. Δύο κρούσματα της νέας μετάλλαξης επιβεβαίωσε η Μεγάλη Βρετανία. Στην Ολλανδία, 61νας επιβάτες πτήσεων από τη Νότια Αφρική, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊο και αυτή τη στιγμή διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον. Η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την επιβίβαση επιβάτων από τη Νότια Αφρική, τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε.

Στη χώρα μας, 5 επιβάτες προερχόμενοι από τη Νότια Αφρική τέθηκαν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα, καθώς σε ισχύ τέθηκαν τα νέα πρωτόκολλα για επιβάτες προερχόμενους από τις χώρες: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, τη Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Ζάμπια και Μαλάουι.

Στο μεταξύ, εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό του νέου στελέχους ξεκίνησε το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης. Επανελέγχθηκαν – μέχρι στιγμής – 40.000 θετικά κρούσματα, στα οποία δεν έχει ανιχνευθεί το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος. Οι έλεγχοι συνεχίζονται προκειμένου να γίνεται άμεση ιχνηλάτηση επαφών και να περιχαρακωθεί το νέο στέλεχος της νόσου.

Νέα έκκληση από τα Γιάννενα απηύθυνε ο πρωθυπουργός. Το εμβόλιο είναι η μόνη άμυνα που έχουμε απέναντι σε μια πανδημία, που όπως βλέπετε κάθε μέρα μας επιφυλάσσει και νέες εκπλήξεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε 36 περιοχές σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιούνται αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική από τις εννέα τοπρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι σε προκαθορισμένα σημεία στον Δήμο Φυλής και στο Αιγάλεω.

Εξαιτίας των υγειονομικών εξελίξεων, για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους μετατίθεται το 14ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ.

«Η Ελλάδα ανακάμπτει δυναμικά και σταθερά, σε όλα τα επίπεδα. Με ρυθμούς υψηλότερους από το μέσο όρο στην Ευρώπη. Αυτό όπως και κάθε επιτυχία της χώρας προκαλεί αμηχανία και δυσθυμία στον κ. Τσίπρα”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Είχε προηγηθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, όπου καταλόγισε στην κυβέρνηση «αναμασά οικονομικές συνταγές του παρελθόντος που απέτυχαν και μας οδήγησαν σε πτώχευση».

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό 4χρονης που εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέας τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου. Το κοριτσάκι την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κίτρινο μπουφάν, γκρι παντελόνι και άσπρα παπούτσια. Μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών το «Χαμόγελο του Παιδιού», προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT.

Τα ξημερώματα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και η Δημοτική Αστυνομία θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των ανθρώπων που μετακινούνται, εργάζονται και κάνουν τις αγορές τους στην ευρύτερη περιοχή.

Τις πόρτες του ανοίγει αυτή την ώρα, το Christmas Factory, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. Ο Άγιος Βασίλης, η κυρά Βασίλενα, τα ξωτικά , τα γλυκά και τα παιχνίδια περιμένουν μικρούς και μεγάλους μαζί με τα φαναράκια του Make-a-Wish για να πραγματοποιηθούν οι ευχές παιδιών. Για την ασφάλεια όλων, απαραίτητα είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες και για τα παιδιά 4 έως 17 ετών, self test 24 ωρών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος: 5 – 1 στο 83”

Σε λίγη ώρα: Απόλλων Σμύρνης -Λαμία και

ΠΑΣ Γιάννινα- ΑΕΚ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ . Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι βαθμοί.

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 8

Για την επόμενη ώρα ‘’Radar’’ με τον Χρήστο Παπαμιχάλη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα