back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, με την ονομασία Όμικρον έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον πλανήτη. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη εμφανίστηκε εκτός από τη Νότια Αφρική, στην επίσης αφρικανική Μποτσουάνα, το Χονγκ Κονγκ και το Βέλγιο. Κρούσματα, ύποπτα με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, ανακοίνωσαν επίσης η Γερμανία και η Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ στην Ολλανδία δύο πτήσεις με προέλευση από τη Νότια Αφρική σήμαναν συναγερμό στις υγειονομικές αρχές: 61 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και αυτή τη στιγμή διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον. Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν και στη Βρετανία, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Στη χώρα μας ο επανέλεγχος 40.000 θετικών δειγμάτων από το Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού δεν έχει εντοπίσει έως τώρα κανένα κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για τον εντοπισμό οποιουδήποτε τέτοιου κρούσματος προκειμένου να υπάρξει αμέσως ιχνηλάτηση και να περιχαρακωθεί πριν εξαπλωθεί. Ο πρωθυπουργός από τα Γιάννενα στέλνει εκ νέου μήνυμα εμβολιασμού στον πληθυσμό τόσο με την πρώτη δόση όσο και με την τρίτη με αφορμή τη νέα μετάλλαξη όμικρον. “Το εμβόλιο είναι η μόνη άμυνα που έχουμε απέναντι σε μια πανδημία, που όπως βλέπετε κάθε μέρα μας επιφυλάσσει και νέες εκπλήξεις”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

Για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους μετατίθεται λόγω των εξελίξεων με την πανδημία, το 14ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, το οποίο είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, μετά από σχετική εισήγηση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κριτική στην κυβέρνηση ότι «αναμασά οικονομικές συνταγές του παρελθόντος που απέτυχαν και μας οδήγησαν σε πτώχευση», άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

«Η Ελλάδα ανακάμπτει δυναμικά και σταθερά, σε όλα τα επίπεδα. Με ρυθμούς υψηλότερους από το μέσο όρο στην Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό, όπως και κάθε επιτυχία της χώρας προκαλεί αμηχανία και δυσθυμία στον κ. Τσίπρα”, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό 4χρονης που εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καλλιθέας τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου. Το κοριτσάκι την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κίτρινο μπουφάν, γκρι παντελόνι και άσπρα παπούτσια. Μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών το «Χαμόγελο του Παιδιού», προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT.

Τα ξημερώματα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και η Δημοτική Αστυνομία θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση των ανθρώπων που μετακινούνται, εργάζονται και κάνουν τις αγορές τους στην ευρύτερη περιοχή.

Τις πόρτες του ανοίγει στις 7 το απόγευμα στην Τεχνόπολη το Christmas Factory. Ο Άγιος Βασίλης, η κυρά Βασίλενα, τα ξωτικά , τα γλυκά και τα παιχνίδια περιμένουν μικρούς και μεγάλους μαζί με τα φαναράκια του Make-a-Wish για να πραγματοποιηθούν οι ευχές παιδιών. Για την ασφάλεια όλων, απαραίτητα είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες και για τα παιδιά 4 έως 17 ετών, self test 24 ωρών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

σε λίγη ώρα : Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος.

Στις 7 και μισή: Απόλλων Σμύρνης -Λαμία και

ΠΑΣ Γιάννινα- ΑΕΚ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες για αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ . Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα