back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Θα κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα αν δεν ληφθούν μέτρα

Διαβάστε επίσης

«Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα είναι δραματική. Ζούμε για άλλη μία φορά μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μία πολεμική κατάσταση” δήλωσε ο Α. Τσίπρας μετά το πέρας της επίσκεψης του στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να εκπονήσει νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας διαφορετικά η χώρα θα “κάνει μαυρα χριστούγεννα”.

“Θέλω για ακόμη μία φορά να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου. Η ανεπάρκεια, η προχειρότητα, η ατολμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει μέτρα έγκαιρα για την επιδημιολογική επιτήρηση, για την ιχνηλάτηση, για την ενίσχυση του εμβολιασμού αλλά και μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Υγείας μας οδηγεί για άλλη μία χρονιά, ενώ έχουμε το εμβόλιο δεν είμαστε όπως πέρυσι, σε εκατόμβη νεκρών και ενδεχομένως σε ένα καταστροφικό για την οικονομία λοκντάουν. Έστω και τώρα, καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας και πρόσθεσε: “Τον καλώ από τώρα να σχεδιάσει ώστε να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και με ανθρώπους να πεθαίνουν διασωληνωμένοι πρόχειρα, ακόμα και σε ράντζα. Αυτή θα είναι η εικόνα αν δεν πάρει μέτρα. Και θα έχει απόλυτη την ευθύνη”.

Ο Α. Τσίπρας προανήγγειλε πως τις επόμενες ημερες θα πάρει και ο ίδιος πρωτοβουλίες, απευθυνόμενος και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Ο κ. Μητσοτάκης και δεν θέλει και δεν μπορεί. Και όπως είπα, θα αναλάβω το επόμενο διάστημα πρωτοβουλία για επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση, παραγωγικούς φορείς και με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να βγει η ελληνική κοινωνία από αυτό το τραγικό αδιέξοδο».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα