back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κλήρωση μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο – Θα μείνει εκτός Ιταλία ή Πορτογαλία

Διαβάστε επίσης

Συνέβη εκείνο που …έτρεμαν οι δύο τελευταίες πρωταθλήτριες Ευρώπης. Η Ιταλία κληρώθηκε με τη Β. Μακεδονία και η Πορτογαλία με την Τουρκία, αλλά στις θέσεις 5 και 6, αντίστοιχα, με συνέπεια από το σύστημα της κλήρωσης να προκύπτει η συνάντησή τους -εφόσον προκριθούν- στον τελικό των play-offs, αφήνοντας μία από τις δύο εκτός Μουντιάλ 2022.

Η κλήρωση για τους αγώνες play-offs έγινε στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη, από όπου θα προκύψουν τα τελευταία τρία «εισιτήρια» της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην κλήρωση, ενώ ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ευχήθηκε επίσης στις ομάδες των play-offs, επισημαίνοντας τη συμμετοχή της Πορτογαλίας και της Ιταλίας ως δείκτη της δύναμης των ευρωπαϊκών ομάδων που συμμετέχουν στην προκριματική φάση.

Για να φτάσουν στο Μουντιάλ του Κατάρ (21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2022), οι ομάδες θα πρέπει να επικρατήσουν, στα τέλη Μαρτίου (24 και 29/3), σε ένα από τα τρία μίνι τουρνουά με μονούς αγώνες (ημιτελικούς και μετά τελικό).

Τα ζευγάρια της κλήρωσης και ο δρόμος για τους τελικούς:

Ημιτελικοί play-offs: 24/25 Μαρτίου 2022
1. Σκωτία-Ουκρανία
2. Ουαλία-Αυστρία
3. Ρωσία-Πολωνία
4. Σουηδία-Τσεχία
5. Ιταλία-Β. Μακεδονία
6. Πορτογαλία-Τουρκία

Τελικοί play-offs: 28/29 Μαρτίου 2022
Νικητής 2-Νικητής 1
Νικητής 3-Νικητής 4
Νικητής 6-Νικητής 5

Την κλήρωση, όπου συμμετείχε ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, διηύθυνε ο διευθυντής διοργανώσεων της FIFA, Μανόλο Τζουμπίρια, και παρουσίασαν η Σαμάνθα Τζόνσον και ο Ιταλό-Αυστραλός Αντριάνο ντελ Μόντε.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα