back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η νέα παραλλαγή του κορονοιού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και βαφτίστηκε «Όμικρον». Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι εντόπισε το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη και η ΕΕ συνέστησε την αναστολή των ταξιδιών προς τη νότια Αφρική.

Δυνητικά πολύ μεταδοτική και με πολλαπλές μεταλλάξεις, η νέα παραλλαγή έχει ήδη φτάσει στο Χονγκ Κονγκ και το Ισραήλ, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα σε ταξιδιώτες που επέστρεφαν από τη Νότια Αφρική και το Μαλάουι.

Το υπουργείο Υγείας του Βελγίου τόνισε ότι η γυναίκα η οποία είναι ανεμβολίαστη επέστρεψε στο Βέλγιο ταξίδεψε Αίγυπτο, μέσω Τουρκίας. Το παράδειγμα της Βρετανίας, που αποφάσισε πρώτη να κλείσει τα σύνορά της, ακολούθησαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ρωσία και η Ελβετία. Αργά σήμερα το απόγευμα η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέστησε να διακοπούν όλα τα ταξίδια προς την Ευρώπη από τη Νότια Αφρική και έξι γειτονικές της χώρες. Οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορά τους για ταξιδιώτες από οκτώ χώρες, ο Καναδάς για επτά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μολονότι χαρακτήρισε «παραλλαγή ανησυχίας» την Όμικρον, υπενθύμισε ότι δεν συνιστά τη λήψη μέτρων που θα περιορίζουν τα ταξίδια.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ, η οποία έχει αναλάβει να παρακολουθεί την εξέλιξη της Covid-19, τόνισαν ότι τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι με την Όμικρον υπάρχει «αυξημένος κίνδυνος επαναμόλυνσης», σε σύγκριση με τις άλλες «παραλλαγές ανησυχίας».

Η εμφάνιση ενός νέου παραλλαγμένου στελέχους της Covid-19 πρέπει να ενθαρρύνει τον υπόλοιπο κόσμο να δώσει περισσότερα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Επισήμανε ότι οι πληροφορίες γι αυτή τη νέα παραλλαγή θα πρέπει να καταστήσουν πιο προφανές από ποτέ ότι αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει χωρίς εμβολιασμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάλεσε τις χώρες που θα συνεδριάσουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου την ερχόμενη εβδομάδα να συμφωνήσουν να παραιτηθούν από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια, λόγω του νέου στελέχους.

Στη χώρα μας ανακοινώθηκαν τέσσερα έκτακτα μέτρα τα οποία θα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί. Συγκεκριμένα οι ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα αποκλειστικά για σοβαρούς λόγους και με ειδική μάλιστα άδεια από την πρεσβεία.

Από τη στιγμή που θα έρχονται στη χώρα θα μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα. Θα πρέπει να υποβάλλονται σε τρία μοριακά τεστ: Ένα πριν το ταξίδι, ένα όταν φτάσουν στην Ελλάδα και ένα κατά τη δεκαήμερη καραντίνα.

«Είναι πρόωρο επί του παρόντος να προβλεφθεί η προσαρμογή των εμβολίων προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή η παραλλαγή που αναδύεται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Νωρίτερα η επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε ότι τα συμβόλαια που έχει συνάψει η ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες προβλέπουν άμεση τροποποίηση των εμβολίων σε περίπτωση εμφάνισης επικίνδυνων παραλλαγών».

Στη χώρα μας, 6.602 τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, 86 άνθρωποι κατέληξαν, 630 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Έκκληση στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, όπου παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, να κάνουν το εμβόλιο, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για την πορεία της απολιγνιτοποίησης, που έγινε στην Κοζάνη.

Στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης βρέθηκε το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, το οποίο θα κινητοποιήσει δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους άνω των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία, μετατρέποντας την περιοχή σε επενδυτικό πόλο για τη μεταλιγνιτική εποχή, όπως υποστηρίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

 

“Να εκπονήσει νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαφορετικά η χώρα θα “κάνει μαύρα Χριστούγεννα”, κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, από το νοσοκομείο του Βόλου.

Έκτακτες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα σημειωθούν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, την Κυριακή από τις 9 το πρωί εως τις 12 μετά το μεσημέρι, λόγω άσκησης επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποχιονισμού.

Καιρός

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα