back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιος συναγερμός για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα που πλέον πέρασε και στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο . Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Βελγίου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού καταγράφηκε στο Βέλγιο στις 22 Νοεμβρίου. Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορονοϊό.

 

Πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής θέτει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να μην περάσει στην Ελλάδα η μετάλλαξη της Μποτσουάνα. Οι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια. θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να υποβληθούν σε τριπλό PCR βεβαίως με αρνητικό αποτέλεσμα: Ένα πριν ταξιδέψουν, ένα με την άφιξή τους στην Ελλάδα και ένα ενώ θα βρίσκονται σε δεκαήμερη καραντίνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα οι ευρωπαϊκές χώρες να διακόψουν τις συνδέσεις με χώρες στην οποίες έχει εντοπισθεί η παραλλαγή . Η σύσταση της Κομισιόν δεν είναι δεσμευτική, αφού οι αποφάσεις για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά θα επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ τους, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την ίδια ώρα, το γερμανικό φαρμακευτικό εργαστήριο BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, αναμένει «το αργότερο σε δύο εβδομάδες» τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι ικανή να διαφεύγει από την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, όπως δήλωσε εκπρόσωπος στο AFP.

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε το Βέλγιο – Κλείνουν νυχτερινά κέντρα και ντισκοτέκ και τα καταστήματα της εστίασης θα λειτουργούν έως τις 11μ.μ. Η χρήση της μάσκας θα είναι απαραίτητη σε όλους τους δημόσιους χώρους. Οι αθλητικοί αγώνες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους θα πραγματοποιούνται χωρίς κοινό. Οι αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους θα συνεχιστούν. Η τηλεργασία από το σπίτι θα παραμείνει υποχρεωτική τέσσερις φορές την εβδομάδα.

“Να εκπονήσει νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαφορετικά η χώρα θα “κάνει μαυρα χριστούγεννα”, κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, από το νοσοκομείο του Βόλου. “Κραυγή αγωνίας”, την ίδια ώρα, για τα νοσοκομεία, εξέπεμψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Μιλώντας σε Επιτροπή της Βουλής ανέφερε ότι τα νοσοκομεία δε αντέχουν άλλο, θρηνούμε συνεχώς δεκάδες νεκρούς και το προσωπικό έχει πλέον σηκώσει τα χέρια ψηλά.

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει, μόνος σε ολόκληρη την Ευρώπη, να αντιπολιτεύεται μέσω της πανδημίας, αδυνατώντας να κατανοήσει την κρισιμότητα των περιστάσεων». «Και φυσικά αρνείται μονίμως να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο αντιεμβολιαστικό κρεσέντο του πρώην υπουργού του και μόνιμου στενού συνεργάτη του» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιαννης Οικονομου

 

Η επέλαση της κακοκαιρίας και στην Αττική προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Λίγο μετά τις 3, η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία λόγω έντονης βροχόπτωσης στον Ασπρόπυργο, στην περιφερειακή Διυλιστηρίων από το ύψος των διυλιστηρίων έως τα νεόκτιστα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το 15ο έως το 18ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Κλειστή και η περιφερειακή Αιγαλεω προς Σκαραμαγκα στη τελευταια έξοδο προς τη λεωφορο Νατο. Καθυστερησεις στο ρευμα προς αεροδρόμιο αλλά και στο ρευμα προς Ελευσίνα από Πεντέλης έως Μεταμορφωση

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις μέσα σε τρεισήμισι ώρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, από αυτές οι 42 αφορούσαν κοπές δέντρων,25 ήταν για απεγκλωβισμό ατόμων,19 αντλήσεις υδάτων και 14 αφορούσαν απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων.

Φρικτό θάνατο βρήκε άντρας στην προσπάθεια του να διασχίσει τις γραμμές του τραίνου στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, στη συμβολή της με την Καβάλας όταν παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία . Πριν από λίγες μέρες μια γυναίκα παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του προαστιακού επί της Κωνσταντινουπόλεως, στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία σε Ζάκυνθο, Εύβοια, αλλά και Ηλεία, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία Πατρών – Πύργου.

 

Ένας άνδρας που επέβαινε στο όχημά του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η ξαφνική βροχόπτωση στο Βαρθολομιό Ηλείας και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι όπου εντοπίστηκε νεκρός.

 

Δύο δικογραφίες σε βάρος, συνολικά, 20 ατόμων, που μέσω ιστοσελίδας ή αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις για την πανδημία Covid-19 και προέτρεπαν τους πολίτες να μην συμμορφώνονται στα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τις κατηγορίες της διέγερσης σε ανυπακοή και διασπορά ψευδών ειδήσεων, μέσω διαδικτύου.

Ανοίγει ξάνα αύριο τις πύλες του, μετά από δύο χρόνια, το Christmas Factory στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, που θα διαρκέσει ως τις 6 Ιανουαρίου. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λύθηκε η συνεργασία το Τζον Φαν Σιπ με την εθνικη ομαδα ποδοσφαίρου όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΠΟ

Ο Ουλμπαικος στις 9 και μιση αντιμετωπιζει στο Μιλανο την Αρμανι για της 12η αγωνιστικη της ευρωλιγκας

Καιρός

Τοπικές βροχές, αύριο στην Αττική από νωρίς το απόγευμα , το βράδυ, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου

14 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα