back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Νέα ανησυχητικά ερωτήματα για την εξέλιξη της πανδημίας επιφέρει στην επιστημονική κοινότητα ο εντοπισμός της παραλλαγής του κορονοιού σε χώρες της Αφρικής. Σε συναγερμό βρίσκονται οι βρετανικές αρχές που απαγόρευσαν τις πτήσεις για τους ταξιδιώτες που έρχονται από έξι χώρες της Ηπείρου ενώ ακολούθησε το Ισραήλ, που έβαλε στη λίστα των κόκκινων χωρών συγκεκριμένα κράτη της Νότιας Αφρικής. Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες χώρες ετοιμάζονται επίσης για απαγόρευση πτήσεων απ όπου εντοπίστηκε η παραλλαγή.

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσει εντός της ημέρας για το θέμα της νέας μετάλλαξης ο ΠΟΥ. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, το συγκεκριμένο στέλεχος “διαθέτει διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων από την παραλλαγή Δέλτα”.

Χρειάζεται συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση και απαγόρευση των πτήσεων από ορισμένες χώρες της Αφρικής, μέχρι να έχουμε καλύτερη εικόνα της εξελισσόμενης κατάστασης, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook o καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος.

Επισημαίνει ότι “και σε πολλές άλλες περιπτώσεις είχαμε ανησυχήσει πολύ αλλά τελικά, με εξαίρεση των ‘Αλφα και Δέλτα παραλλαγών, δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα. Όποτε αν η νέα παραλλαγή είναι λίγο πιο επικίνδυνη αλλά λιγότερο μεταδοτική από τη Δέλτα, τότε ίσως να μην υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα κατέληξε ο κος Μόσιαλος“

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Sciensano ο εμβολιασμός μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19. ‘Οπως αναφέρουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ανεμβολίαστοι στην ηλικιακή ομάδα από 55 έως 64 ετών έχουν 47 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποκύψουν από κορονοϊό σε σχέση με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί. Το ινστιτούτο εξέτασε την κατάσταση εμβολιασμού 105 Βέλγων που έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19 μεταξύ 6 Σεπτεμβρίου και 17 Οκτωβρίου 2021.

Μία άλλη έρευνα από το Κατάρ δείχνει ότι πολύ σπάνια είναι η σοβαρή νόσηση μετά από επαναλοίμωξη Covid-19, που συμβαίνει κατά μέσο όρο ύστερα από εννέα μήνες

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να επανεξεταστεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για τους ανεμβολίαστους στη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ, με την πανδημία να καλπάζει και εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, η κυβέρνηση σχεδιάζει τον “οδικό χάρτη» που στοχεύει στο να μην υπάρξουν κλυδωνισμοί στην αγορά και ευρύτερα στην οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, φέτος δεν πρόκειται να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ προτεραιότητα είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά να λειτουργήσει πλήρως με μέτρα και τεστ. Η κυβέρνηση πάντως συζητά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει για τους ανεμβολίαστους τη μέθοδο του take away στην εστίαση, αλλά και του click away στα εμπορικά καταστήματα.

Ξεκίνησε στη χώρα μας η χορήγηση δύο χιλιάδων μονοκλωνικών αντισωμάτων σε δέκα νοσοκομεία της χώρας. Η αίτηση θα υποβάλλεται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό για ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Αναλυτικά η διαδικασία στον ιστότοπο του σταθμού μας στον athina984.gr

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στην περιοχή του Έβρου καθώς πέραν από τους 10 συλληφθέντες ενέχονται 11 ακόμη άτομα

Παρατείνεται τελικά έως τις 13 Δεκεμβρίου η διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Αθανάσιο Θανόπουλο, ο οποίος μίλησε νωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ984 προαναγγέλοντας την παράταση είπε, ότι η συμμετοχή είναι μεγάλη και προτεραιότητά είναι να δοθεί ο χρόνος που χρειάζονται όσοι επιθυμούν να αυτοαπογραφούν, ενώ υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν λάβει ακόμα το σημείωμα με τον κωδικό.

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τα ξημερώματα την Κέρκυρα με θυελλώδεις ανέμους έως και 8 μποφόρ με αποτέλεσμα να υπάρχει απαγόρευση απόπλου στα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού.

Προβλήματα έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο όπου σε κάποιες περιπτώσεις έχει χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής κυρίως στο κέντρο του νησιού.

Συνεχίζονται σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι δίκες για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και τη δράση του 48χρονου ψευτογιατρού, ο οποίος έναντι αμοιβής έπειθε ασθενείς με σοβαρές ασθένειες να εγκαταλείψουν τις θεραπείες τους.

Σήμερα, με εμβόλιμη πληρωμή, καταβάλλονται αναδρομικά ποσά σε 12.173 συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τον Μάιο του 2016 και είχαν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Από αύριο έως και τις 10 Δεκεμβρίου -κατά περίπτωση- θα μπορούν να υποβάλλονται δηλώσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από επιχειρήσεις του Πολιτισμού, πυρόπληκτες επιχειρήσεις του νομού Ευβοίας και σεισμόπληκτες της Κρήτης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα