back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Φεμινιστική πορεία στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Πορεία στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από φεμινιστικές οργανώσεις, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια με σύνθημα “ούτε Καρολάιν, ούτε και Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη” οι διαδηλώτριες και οι διαδηλωτές έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων.

Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες, μόνο το 2021 έχουν γίνει γνωστές 13 γυναικοκτονίες, γεγονός το οποίο αποδεικνύει οτι η έμφυλη βία και η κακοποίηση των γυναικών είναι ριζωμένες στην ελληνική -και όχι μόνο- κοινωνία.

Ένα ζήτημα, επίσης, που θέτουν οι οργανώσεις στα καλέσματα τους είναι το να αναγνωριστεί και νομικά ο όρος γυναικοκτονία, ενώ τίθενται και θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση θυμάτων της έμφυλης βίας από την αστυνομία και συνολικά τους φορείς, καθώς σε καταγγελίες που γίνονται, ιδιαίτερα η αστυνομία εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις να δυσκολεύει περισσότερο τα θύματα, παρά να τα διευκολύνει.

Κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, η Πάτρα και η Ξάνθη.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα