back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Δύο σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας, ανέφερε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Το καλό σενάριο όπως είπε θέλει την κορύφωση στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ενώ το κακό βλέπει την κορύφωση μετά τα Χριστούγεννα.

Εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς τα ραντεβού για εμβολιασμούς δεν είναι αντίστοιχα της έξαρσης του κοροναϊού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε». Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε νέο πλαίσιο κινήτρων-που θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή-για την προσέλκυση γιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία, το οποίο ήδη επεξεργάζεται η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη είπε ότι θα προβλεφθούν και αντικίνητρα, ώστε οι γιατροί να παραμένουν στη συγκεκριμένη θέση και να μην την εγκαταλείπουν όταν γίνεται άλλη προκήρυξη.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 105 θανάτους, 608 διασωληνωμένους, ενώ το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 7.287 νέα κρούσματα. Υψηλά είναι και σήμερα τα κρούσματα σε παιδιά, καθώς εντοπίστηκαν 1.760 νέες λοιμώξεις.

«Ο εμβολιασμός προστατεύει και από την λοίμωξη και από σοβαρή νόσο. Η φυσική λοίμωξη αφήνει κενά στην ανοσία», ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Στον ιστότοπο emvolio.gov.gr, θα αναρτηθούν εως αύριο οι αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει.

Τουλάχιστον 170 χιλιάδες ράπιντ τεστ ετησίως, σχεδόν διπλάσια από το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιούνται στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων.

«Έχουμε εκφράσει στην Πολιτεία την ετοιμότητά μας να συνδράμουμε με κάθε μέσο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. αναφερόμενος στην πρόταση της Ανοιχτής Πόλης για εμβολιασμό κατ’οίκον από το προσωπικό των δημοτικών ιατρείων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι το σχετικό αίτημα διατυπώνεται και από πολίτες. «Μήπως ο κόσμος από τα δημοτικά ιατρεία να συμβάλλει και σε εμβολιασμό κατ’οίκον; Αποτελεί καλή πρακτική και ειδικά στο θέμα της γ’ δόσης πρέπει να τρέξει» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος. Επίσης, ζήτησε από τη δημοτική Αρχή να εξετάσει εάν μπορεί να διαθέσει δημοτικούς χώρους για να διαμορφωθούν σε χώρους εμβολιασμού.

Από 300 εως 600 ευρώ λάμβανε το κύκλωμα των εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά Καρδίτσας, τον οποίο αποτελούνταν από 7 άτομα, εκ των οποίων οι 5 ήταν συγγενείς μεταξύ τους, ενώ οι άλλοι δύο ήταν συνεργάτες τους από πόλη της Βόρειας Ελλάδας.

Συνολικά στο μικροσκόπιο μπήκαν 115 περιπτώσεις, από τις οποίες σε ορισμένες ο εμβολιασμός ήταν διπλός. Όταν βρέθηκαν ποσά που δεν δικαιολογούνταν, ισχυρίστηκαν ότι προέρχονταν από μεταξύ τους δοσοληψίες, που αφορούσαν στην κατασκευή ταφικού μνημείου συγγενικού τους προσώπου.

Κατηγορούμενος για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση ο δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης, καθώς, η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για τις θέσεις που εκφράζει κατά του εμβολιασμού και κατά των διασωληνώσεων ασθενών.

Αδυναμία να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή διαγνωστικών τεστ δηλώνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Τονίζει ωστόσο ότι «σταθερή θέση της Εκκλησίας μας είναι ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν αποτελεί ζήτημα ορθής πίστεως ή ομολογίας, αλλά αντικείμενο της ιατρικής επιστήμης και πράξη ατομικής και κοινωνικής ευθύνης».

Έκτακτο βοήθημα 900 ευρω σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ και πρόσθετη ενίσχυση 250 ευρω σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε 173.000 ανθρώπους με αναπηρία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης με θέμα τις αυξήσεις των τιμών. Ο κ. Μητσοτάκης, αν και παραδέχθηκε ότι ακόμα δεν έχει κορυφωθεί το κύμα ακρίβειας, τόνισε πως πρόκειται για ένα «παροδικό φαινόμενο», κόντρα στις προβλέψεις αξιωματούχων της Ε.Ε. που εκτιμούν ότι οι προοπτικές του πληθωρισμού θα μπορούσαν να είναι πιο μακροπρόθεσμες από ό,τι αναμενόταν.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι «αρνητής της πραγματικότητας», ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση των «deals» –όπως τη χαρακτήρισε– για το σαρωτικό κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική οικονομία. Σημείωσε ότι από τις ανατιμήσεις των προϊόντων πλήττεται υπέρμετρα η ελληνική κοινωνία και κυρίως οι πιο αδύναμοι.

Σφοδρή ήταν η επίθεση από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που έχει πλήξει την ελληνική κοινωνία, αλλά και για τα μέτρα «ασπιρίνες» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Για τη διαρκή στήριξη της Ελλάδος σε διμερές και διεθνές επίπεδο στα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Θρόνου που σχετίζονται με τη θρησκευτική ελευθερία των Ορθοδόξων χριστιανών στην Τουρκία, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση στην αποστολή της Μητέρας Εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη και διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της προάσπισης του κύρους του Πατριαρχείου και των ιστορικών του δικαιωμάτων, ενώ τόνισε πως η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης παραμένει υψηλή προτεραιότητα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψής του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε με την αμερικανική ηγεσία.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Παίδων» Αγία Σοφία ένα 13χρονο κορίτσι, το οποίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σπευσίπου 48 στο Κολωνάκι.

Διεθνής ημέρα για την εξάλειψη της βίας των γυναικών η επόμενη Πέμπτη και ο Αθήνα 9.84 προσαρμόζει το πρόγραμμα του με ένα αφιέρωμα κατά της Έμφυλης βίας που θα ξεκινήσει στις 6:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα. Δωρεάν οι κλήσεις προς την τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, για τους συνδρομητές των εταιρειών Vodafone, Wind και Cosmote.

Το κίνητρο του δράστη που παρέσυρε με το SUV αυτοκίνητό του δεκάδες ανθρώπους, σε μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Γουισκόνσιν, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας 40, αναζητούν οι αρχές. Αν και η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις βραδινές ώρες να είναι πρόσκαιρα ισχυρές, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα