back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τήνο για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς που ξέσπασε σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στο όρος Παράχραντος, με τους πολύ ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Στο νησί αναμένονται έξι πυροσβέστες και έξι οχήματα από Σύρο και Άνδρο. Από την Αττική κινητοποιήθηκαν και μεταβαίνουν στο νησί πέντε οχήματα με 15 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρο της 1ης ΕΜΑΚ. Εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους δόθηκε μέσω του 112 στους κατοίκους των χωριών Αγία Βαρβάρα Λυχναφτιά και Φέρο.    

Η πανδημία σαρώνει τη χώρα.. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 5991 νέα κρούσματα κορωνοϊου, Από αυτά 1632 στην Αττική και 1049 στη Θεσσαλονίκη, ενώ πολύ υψηλοί παραμένουν οι επιδημιολογικοί δείκτες σε Λάρισα, Αχαϊα, Κοζάνη, Σέρρες, Μαγνησία και Φθιώτιδα. Στους 594 εκτοξεύτηκε ο αριθμός των ασθενών covid που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι,  στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι. 69 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου. 

Σε μια ακόμη προσπάθεια να ελεγχθεί η πανδημία, νέα περιοριστικά υγειονομικά πρωτόκολλα τίθενται σε ισχύ από Δευτέρα. Η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Με αρνητικό rapid test και μάσκα θα επιτρέπεται η είσοδος στους εκκλησιαστικούς χώρους. Σε ισχύ από Δευτέρα και το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στην αγορά: τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 10 το πρωί και θα κλείνουν στις εννέα το βράδυ. Με κυλιόμενο ωράριο θα γίνεται η προσέλευση των υπαλλήλων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  

Σε 38 περιοχές σε όλη τη χώρα, θα πραγματοποιούνται αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, σε προκαθορισμένα σημεία στην Νέα Σμύρνη και το Δήμο Ταύρου. 

Στο μεταξύ, αυξητική τάση καταγράφεται στα ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολιασμού, ενώ μέχρι χθες περισσότεροι από 853 χιλιάδες συμπολίτες μας έκαναν και την τρίτη – αναμνηστική δόση. Θυμίζουμε ότι από τις 13 Δεκεμβρίου και για άτομα άνω το 60 ετών, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα παύει να ισχύει στους 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.  

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα καταλόγισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς όπως λέει σε συνέντευξή του στα ‘’Χανιώτικα Νέα’’ μετέτρεψε το όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού και διαχωρισμού, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον ανορθολογισμό, τον σκοταδισμό και την άρνηση’’.  

Η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας εντάχθηκε ως τροπολογία στο πακέτο αμερικανικού προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί στην Γερουσία. Επομένως θα κυρωθεί αυτομάτως, αμέσως μόλις υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός 

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, “ανέβηκαν” σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2022. Από φέτος, εκτός των παραδοσιακών τρόπων εξόφλησης μέσω τραπέζης ή ΕΛΤΑ, θα ισχύσουν και νέοι τρόποι πληρωμής, είτε απευθείας μέσω web banking σκανάροντας τον κωδικό που έχει το ειδοποιητήριο, είτε επιλέγοντας τον κωδικό RF και το ανάλογο ποσό.  

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, άφησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. 

34 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η Αθήνα φοράει ήδη τα γιορτινά της.. Ολοκληρώνεται ο στολισμός του εμβληματικού έλατου της πρωτεύουσας στο Σύνταγμα. Έτοιμο να υποδεχτεί τις γιορτές είναι το δέντρο στην Ομόνοια30 ακόμη στολισμένα έλατα θα δώσουν παλμό των Χριστουγέννων σε ισάριθμες γειτονιές της Αθήνας.  

Στην αθλητική επικαιρότητα .. 

 και τη 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ: 

Σε εξέλιξη: Ιωνικός- Αστέρας Τρίπολης: 1 – 1  .. και Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα:0 – 4   Τελικό, Βόλος – ΟΦΗ: 0 – 2  

Και ο καιρός… 

Αίθριος για αύριο στην Αττική με πιθανότητα αραιών νεφώσεων. . Θερμοκρασία  από 12 έως 19  βαθμούς Κελσίου. 13,7 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα