back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χ. Γώγος: Οι γέφυρες επικοινωνίας με τον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση των ΜΕΘ πρέπει να είναι ανοιχτές

Διαβάστε επίσης

«Αυτό που επείγει είναι να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό, τόσο μέσα από το ίδιο το ΕΣΥ όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, το σύστημα υγείας. Οι γέφυρες επικοινωνίας με τον ιδιωτικό τομέα και κυρίως σε ότι αφορά την ενίσχυση των ΜΕΘ, πρέπει  να είναι ανοιχτές» δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Ο κ. Γώγος τόνισε πως «πρέπει το μέτρο της χρήσης μάσκας το οποίο ισχύει και έχει ατονήσει να επανέλθει και να τηρείται από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σχολαστικά και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους».

Επίσης πρόσθεσε πως θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμα περισσότερο τόσο το κυλιόμενο ωράριο εργασίας όσο και η τηλεργασία η οποία επίσης ισχύει αλλά θα πρέπει να διευρυνθεί καθώς έτσι θα υπάρξει αποσυμφόρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας για τη χορήγηση τρίτης δόσης στους 60 και άνω ο κ. Γώγος είπε: «το προσεγγίζω θετικά, τα πράγματα δείχνουν ότι η ανοσία γίνεται προβληματική μετά το 6μηνο, ιδιαίτερα σε ηλικίες άνω των 65 ετών. Το θέμα της τρίτης δόσης θα το δει και η ΕΕ και θα λάβει αποφάσεις, είναι αναγκαίο να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη».

Τέλος ο κ. Γώγος είπε ότι τα αποτελέσματα από το μέτρο της αύξησης των διαγνωστικών τεστ που ξεκίνησαν εδώ και 7-10 μέρες αναμένεται να τα δούμε σε 2-4 εβδομάδες. «Με τα αυξημένα τεστ υπάρχει καταγραφή, έλεγχος και έγκαιρη διάγνωση, οπότε εκτιμώ ότι θα δούμε και μείωση κρουσμάτων. Ελπίζω πως τα Χριστούγεννα θα είμαστε καλύτερα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα