back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

80 ακόμη νοσούντες από κορωνοϊό έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

536 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 3852 είναι τα νέα κρούσματα. Από αυτά, 862 καταγράφονται στην Αττική και 691 στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν με τριψήφιο αριθμό νέων λοιμώξεων Λάρισα, Αχαϊα, Μαγνησία και Σέρρες.

Αγωνιά η ιατρική κοινότητα για την πληθώρα ασθενών που αρνούνται να διασωληνωθούν θέτοντας σε ακραίο κίνδυνο τη ζωή τους. Τελευταίο περιστατικό 49χρονος που κατέληξε στο νοσοκομείο του Βόλου.

Στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων νέα περιοριστικά μέτρα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθολικής χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους άνω των 65 ετών πολίτες, η υπό προϋποθέσεις επιστροφή της τηλε-εργασίας. Προτάσεις και για γενικευμένη χρήση rapid test ακόμη και για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ.

Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν αύριο δωρεάν Rapid test σε προκαθορισμένα σημεία σε 167 περιοχές της χώρας. Στην Αττική, από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι σε: Μαρούσι, Πειραιά, Άλιμο, Διόνυσο, Γλυφάδα, Κηφισιά, Ίλιον, Χαϊδάρι, Ελευσίνα και Αχαρνές. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3w athina984.gr

Εισαγγελική παρέμβαση και για τις δηλώσεις του καθηγητή πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου, περί λειτουργίας υποστελεχωμένων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα. Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ: Με ανακοίνωσή του ρωτά τον πρωθυπουργό «Πόσοι ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, σε πρόχειρα κρεβάτια με έναν αναπνευστήρα».

Το «στοίχημα» του Υπουργείου Εργασίας για γρήγορη διεκπεραίωση συντάξεων καλούνται να κερδίσουν οι πρώτοι 179 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι που πιάνουν από αύριο δουλειά στον e-ΕΦΚΑ. Σειρά έχουν 1200 ακόμη συνάδελφοί τους οι οποίοι ήδη από την περασμένη Παρασκευή έχουν ξεκινήσει τον κύκλο της ειδικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Εκδίδεται αύριο η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης. Το βράδυ της ίδιας μέρας ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης θα ενεργοποιηθεί και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, με στόχο η προκαταβολή του επιδόματος να εκταμιευτεί στους δικαιούχους στις 10 Δεκεμβρίου.

Ξεκινούν αύριο οι 3μερες εκδηλώσεις μνήμης για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαβεβαιώνει η Σύγκλητος. Επί ποδός η αστυνομία, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Εφόδους στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, ηλικίας 20 και 24 ετών, για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά, πραγματοποίησε η Αστυνομία σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Εισαγγελέα. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 δοχεία με εύφλεκτο υγρό, πλήθος γυάλινων μπουκαλιών, 2 κοντάρια με προσαρτημένους πυρσούς, προσανάμματα φωτιάς, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μικροποσότητα κάνναβης.

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες υποκινούμενοι από Λευκορώσους στρατιώτες, πολλές φορές με δακρυγόνα που προμηθεύονται από αυτούς, συνεχίζουν την προσπάθεια να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ υπογραμμίζοντας ότι «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως όπλα» Νωρίτερα ο κ Μπορέλ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Βλαντιμίρ Μακέι.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχοπτώσεων αύριο στην Αττική. Άνεμοι Βόρειοι έως 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 15,8 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα