back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός – Συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ για debate

Διαβάστε επίσης

“Δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός”αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ με φόντο-συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρείες-που συνδέονται οικονομικά – όπως επισημαίνεται -με κυβερνητικά προγράμματα και προγράμματα οργανισμών- που επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα τη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ.

Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ως ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ρεύμα, είναι και θα είναι οριοθετημένο απόλυτα απέναντι στη δεξιά, επισημαίνεται στην ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται οτι η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις αναφορές δημοσκοπικών εταιρειών στους 6 υποψηφίους για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Οι ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας μετά την εισήγηση της αείμνηστης Προέδρου Φώφης Γεννηματά, συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος στις εξελίξεις. Αυτό σημαίνει ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Συνεδρίαση ΕΔΕΚΑΠ για debate

Το θέμα των debate απασχόλησε σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων. Σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος ετέθη το μοντέλο debate του 2017, δηλαδή να διεξαχθούν 2 + 1 τηλεμαχίες, πανεθνικής εμβέλειας μέσω της δημόσιας τηλεόρασης. Ειδικότερα, διεξαγωγή δύο τηλεμαχιών πριν απο τον πρώτο γύρο στις 22/11 και 29/11 και ακολούθως μια τηλεμαχία μεταξύ των δυο υποψηφίων που θα προκριθούν στο δεύτερο γύρο εκλογών (12 Δεκεμβρίου).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαπιστώθηκε σύγκλιση μεταξύ των 5 υποψηφίων (επί του μοντέλου debate 2017) και αναμένεται απάντηση από πλευράς του κ. Παπανδρέου. Η ΕΔΕΚΑΠ θα επανέλθει με νέα συνεδρίαση αύριο στις 5 το απόγευμα προκειμένου να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων προέδρων.

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος σε ομιλία του απόψε στο Ηράκλειο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πανδημία η οποία όπως είπε ανέδειξε τη σημασία του ΕΣΥ. Κάτι που αποδέχονται όλοι πλέον αλλά η κυβέρνηση-όπως επεσήμανε -ο κ. Παπανδρέου, δεν φαίνεται διατεθειμένη να δημιουργήσει το νέο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στην ανάγκη ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης ώστε, όπως είπε, «να ξαναμεγαλώσει και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας», αναφέρθηκε απόψε από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο Χάρης Καστανίδης. Αύριο αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη στον Αθήνα 984 και τη “μεσημβρινή ενημέρωση”. Για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Καστανίδη στην πόλη της Λάρισας.

Ομιλία αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Ανδρέα Λοβέρδου. Μιλώντας το πρωί στη Σαλαμίνα ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε οτι«το διακύβευμα των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου είναι η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Τίποτε λιγότερο. Ούτε ΚΙΝΑΛ, ούτε ΚΙΔΗΣΟ. Αυτή είναι η ιστορική μας ευθύνη».

Δεν κοιτάζω ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε προς τη ΝΔ, δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA επεσήμανε ότι στόχος του είναι ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία. Αύριο το πρωί ο κ. Ανδρουλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ και το βράδυ θα μιλήσει στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγαίνουμε το μήνυμα μας παντού στην Ελλάδα και αλλάζουμε τα δεδομένα, τονίζει ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος ξεκίνησε σήμερα περιοδεία στη Στερεά Ελλάδα . Αύριο θα επισκεφθεί την Εύβοια ενώ οι περιοδείες θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα με επόμενο σταθμό την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

«Πιστεύω στην πολιτική που αλλάζει την ζωή μας προς το καλύτερο τονίζει ο Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στο pontiki.gr. επισημαίνοντας “πιστεύω στην ενότητα, την ανανέωση και τη διεύρυνση της παράταξης από κάτω προς τα πάνω, με ειλικρίνεια και σχέδιο”. Αύριο είναι προγραμματισμένες συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα και στις 8 το βράδυ ομιλία του κ. Χρηστίδη στο GAZI VIEW.

 

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα