back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΙΝΑΛ: Σε εξέλιξη η προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων προέδρων

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει την προεκλογική του εξόρμηση στην περιφέρεια ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος στο πλαίσιο ομιλίας του στο Αγρίνιο απηύθυνε πρόσκληση για να ξαναγίνει η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη μεγάλη και ισχυρή. Καταλύτης ανατροπής -όπως τόνισε- της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας, που μας έχει οδηγήσει σε τέλμα, με ευθύνη και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος εκ νέου στην παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά υπογράμμισε την ανάγκη να ξαναπιάσει η παράταξη το νήμα απο εκεί που το άφησε με τη γενναία της προσπάθεια.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κρίση της πανδημίας η οποία σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου ανέδειξε και βαθύτερες ασθένειες όπως : “Τη μεγάλη ανισότητα διεθνώς αλλά και στις κοινωνίες μας. Οικονομική ανισότητα, αλλά και άνισα δικαιώματα στην υγεία, και την παιδεία.

Ανέδειξε την σημασία της τεχνολογίας ως μέσο εξυπηρέτησης του πολίτη, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά και την ευκολία να χρησιμοποιηθεί για το φακέλωμα, την υπονόμευση δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ανεξέλεγκτη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, και την καλλιέργεια της κοινωνικής πόλωσης. Ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντός μας. Αυτή που καλλιεργεί και νόσους, και προκαλεί την κλιματική προσφυγιά.

Οι ακραίες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες που ζήσαμε και ζούμε, δοκιμάζει τις υποδομές και την ετοιμότητά μας μπροστά στην ανομβρία, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες”. Το αύριο, η μετάβαση σε μια βιώσιμη, πράσινη οικονομία και κοινωνία, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ανθρωπότητας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη για ένα διαφορετικό αναπτυξιακό όραμα της χώρας με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ασκώντας έντονη κριτική τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: Οι ηγεσίες της δεξιάς ΝΔ και του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατούν να προσφέρουν ελπίδα και προοπτική, γιατί η μεν της ΝΔ παραμένει βαθιά συντηρητική και πελατειακή, η δε του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε ο καλύτερος μαθητής αυτού του παιχνιδιού.

Α.Λοβέδρος από Ιωάννινα: Όλοι ζήσαμε τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλαγή είναι η Αλήθεια.

Από τα Ιωάννινα και με κεντρικό σύνθημα Αλλαγή είναι η Αλήθεια ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε μεταξύ άλλων σφοδρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για “κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ” στο δημοψήφισμα και απορρίπτοντας εκ νέου ένα ενδεχόμενο συνεργασίας.

“Θέλω αν επιλέγω εγώ, εκείνη, εκείνος που με ψηφίζει να ξέρει τι κάνει. Μην τους ξημερώσει άλλος την επόμενη μέρα. Και μάθαμε, εγώ το έμαθα κοιτώντας, δεν ήμουνα μέσα αλλά έζησα την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ με το δημοψήφισμα, δήλωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:” Την έζησα και με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που φύγανε, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αναδιπλώθηκαν και κυρίως έβλεπα τον αρχηγό τους. Πίσω από μια μεγάλη κουβέντα, μία μεγάλη κωλοτούμπα. Σε αυτά λέω όχι. Αλλαγή είναι η Αλήθεια” κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Π.Χρηστίδης: η αυτόνομη πορεία μας δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση

Η αυτόνομη πορεία μας δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89, ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης και πρόσθεσε: Όποιος λοξοκοιτάζει δεξιά ή αριστερά για καρέκλες, δεν ταιριάζει με τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που έχουμε αποφασίσει. Ο κ. Χρηστίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανανέωσης λέγοντας χαρακτηριστικά:Η ανανέωση με περιεχόμενο αποτελεί πρόκληση για μένα και αναγκαιότητα για την παραταξη. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας.
Είναι απίστευτο -δήλωσε-μα κυρίως άδικο και παράλογο, να κλείνει η βουλή με ενα κρούσμα αλλά η τάξη ενός σχολείου με 50% συν 1 κρούσμα.
Επιμένω ότι η πολιτική είναι εδώ για να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων, όχι για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, κατέληξε ο Παύλος Χρηστίδης.

Ν.Ανδρουλάκης: Αν στις 5 Δεκέμβρη οι προοδευτικοί πολίτες μου δώσουν την δυνατότητα να ενώσω το κόμμα, θα ανατραπεί ο συσχετισμός ισορροπίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

«Αν στις 5 Δεκέμβρη οι προοδευτικοί πολίτες μου δώσουν την δυνατότητα να ενώσω το κόμμα και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αξιοπιστίας στον προοδευτικό χώρο, θα ανατραπεί ο συσχετισμός της ισορροπίας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, ο διεκδικητής της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Αναφερόμενος στα σενάρια περί προοδευτικής διακυβέρνησης και μετεκλογικής συνεργασίας, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε «αν ο ελληνικός λαός δεν τιμήσει την προσπάθεια που κάνουμε, δεν χρειάζεται με οποιοδήποτε τίμημα να είμαστε στην Κυβέρνηση. Μπορούμε να μείνουμε στην αντιπολίτευση ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε “ο λαός ψηφίζει και κρίνει. Αν έχουμε ένα ισχυρό ποσοστό μπορούμε να συζητήσουμε προγραμματικά με άλλο κόμμα για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν υπάρχει άρνηση για συνεργασία. Θεωρώ ότι ένα καλό διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, θα δείξει ότι ο ελληνικός λαός μας δίνει μια νέα προοπτική και αυτό θα αποτελεί βάση για συζήτηση για συνεργασία».
Επεσήμανε δε πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει τις όποιες εξελίξεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πρώτα ψηφίζει ο ελληνικός λαός και διαμορφώνει τους συσχετισμούς. Το 2012 μας θεωρούσαν σίγουρα δεύτερο κόμμα και δεν είμασταν, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Έχουμε διπλές εκλογές και εμείς ευελπιστούμε στο καλύτερο», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Αύριο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα με επίσκεψη και ομιλία στην Κόρινθο.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα