back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όργιο φημών και fake news για την υγεία του Ερντογάν προκαλεί σάλο στην Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Στις 4.30 το πρωί ένα hashtag με τη λέξη «πέθανε» ήταν ικανό να αναστατώσει τα social media στη Τουρκία και να προκαλέσει νέες συζητήσεις για τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Ήταν το hashtag αυτό η αρχή ενός νέου μπαράζ φημών για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τουρκίας που αργότερα αποδείχτηκε ψευδής είδηση.

Ωστόσο το κακό είχε γίνει καθώς ο δημοσιογράφος Φατίχ Τεζτζάν, ανάρτησε ένα βίντεο του Προέδρου να σέρνει τα βήματα του γράφοντας «θα μάθετε κάποια νέα που θα σας λυπήσουν, αλλά σταθείτε δυνατοί».

Η τουρκική προεδρία έσπευσε, πάντως, να διαψεύσει όσα κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Διαδώστε ψευδείς ειδήσεις όσο θέλετε», έγραψε στο twitter ο διευθυντής επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν τονίζοντας ότι «η τουρκική δικαιοσύνη θα προχωρήσει στα αναγκαία βήματα».

https://twitter.com/yigitbulutt/status/1455843619756285953

Τη σκυτάλη πήραν βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως Αϊκούτ Έρντογντου ο οποίος έγραψε στο twitter για την υγεία του προέδρου Ρετζέπ ΤαγίπΕρντογάν:«Τα μηνύματα στο WhatsApp για την υγεία του Ερντογάν, ότι δηλαδή υπέστη χθες το βράδυ εγκεφαλικό κι ότι νοσηλεύεται στην εντατική πηγαινοέρχονται. Η πολιτική μου ζωή ήταν ένας αγώνας με τον Ερντογάν… Έχω αδικηθεί σε δεκάδες αγωγές που έχει ασκήσει εναντίον μου ο Ερντογάν. Η μόνη μου επιθυμία είναι ο Ερντογάν να εισέλθει στην εκλογική διαδικασία υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση και να λογοδοτήσει απέναντι στο λαό του στις κάλπες», ανέφερε.

Σύμφωνα με το Sigma live η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της οποίας προεδρεύει ο Τούρκος Πρόεδρος αναβλήθηκε, ωστόσο ανακοινώθηκε ότι στις 14.45 ο Ερντογάν ξεκινά το πρόγραμμά του στο Προεδρικό στην Άγκυρα.

Οι φήμες για την επιδείνωση των προβλημάτων υγείας του προέδρου της Τουρκίας έχουν πυκνώσει το πρόσφατο χρονικό διάστημα. Στο επίμαχο βίντεο που προβλήθηκε χθες ο Τούρκος πρόεδρος διακρίνεται να σέρνει τα βήματα του κατά την αποχώρησή του από τελετή στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπου δέχθηκε όρθιος τις ευχές από τους πρεσβευτές διαφόρων χωρών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα