back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιράκ: Τρεις ρουκέτες έπεσαν κοντά στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη – Δεν υπάρχουν θύματα

Διαβάστε επίσης

Τρεις ρουκέτες έπεσαν σήμερα το πρωί κοντά στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, όπου βρίσκονται πολλές δυτικές πρεσβείες ανάμεσά τους και αυτή των ΗΠΑ αλλά και κυβερνητικά κτίρια, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ.

“Τρεις ρουκέτες Κατιούσα έπεσαν στη συνοικία Μάνσουρ στη Βαγδάτη”, επεσήμανε η πηγή αυτή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Οι ρουκέτες έπεσαν κοντά σε ένα νοσοκομείο της Ερυθράς Ημισελήνου, σε μια τράπεζα και δίπλα στην υπηρεσία διαχείρισης υδάτων της περιοχής, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, την πρώτη του είδους που εξαπολύεται στην πρωτεύουσα του Ιράκ από τον Ιούλιο. Σημειώθηκε την ώρα που συνεχίζεται η ανακαταμέτρηση των ψήφων από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 10η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, η Συμμαχία της Κατάκτησης, το πολιτικό παρακλάδι της Χασντ αλ Σάαμπι, μια ισχυρής φιλοϊρανικής παραστριωτιωτικής οργάνωσης, είδε τις έδρες της στο κοινοβούλιο να μειώνονται δραστικά. Οι επικεφαλής της Χασντ αλ Σάαμπι αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών και πολλές εκατοντάδες υποστηρικτές τους έχουν ξεκινήσει εδώ και 12 ημέρες καθιστική διαμαρτυρία σε λεωφόρο που οδηγεί στην Πράσινη Ζώνη σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η Χασντ αλ Σάαμπι αντιτίθεται έντονα στην παρουσία των ΗΠΑ στο Ιράκ. Οι επικεφαλής της έχουν χαιρετίσει επανειλημμένα τις επιθέσεις με ρουκέτες και με παγιδευμένα με εκρηκτικά drones που εξαπολύθηκαν τους τελευταίους μήνες εναντίον ιρακινών βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτές.

Περίπου 2.500 Αμερικανοί στρατιώτες εξακολουθούν να βρίσκονται στο Ιράκ. Από το 2022 θα έχουν μόνο “συμβουλευτικό” ρόλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα