back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού αναμένεται να εξετάσει την Τετάρτη, σε συνεδρίασή της η Επιτροπή των ειδικών του Υπουργείου Υγείας με δεδομένη πλέον την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και το κόκκινο όπου βρίσκεται η πλειονότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων, στη Βόρεια Ελλάδα. Για την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών, ένα από τα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση είναι η καθημερινή αποστολή sms στα κινητά τηλέφωνα ανεμβολίαστων πολιτών, ειδικά στις περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. 

Σε λειτουργία τίθεται από αύριο, για τις δημόσιες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής η πλατφόρμα edupass.gov.gr. Σ’ αυτήν ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Οι μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την σχολική κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα 

Περίπου μια ώρα κράτησε η συνάντηση που είχαν στη Ρώμη, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ο Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκό Οίκου ο Αμερικανός Πρόεδρος χαιρέτισε τις σχεδόν δύο δεκαετίες συνεισφοράς της Τουρκίας στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πολιτική διαδικασία στη Συρία, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Αφγανούς που έχουν ανάγκη, τις εκλογές στη Λιβύη, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις διπλωματικές προσπάθειες στον Νότιο Καύκασο. Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και τη σημασία της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την κατοχή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία. Τόνισε επίσης τη σημασία των ισχυρών δημοκρατικών θεσμών, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου για την ειρήνη και την ευημερία. Σύμφωνα με πηγές τις Τουρκικές προεδρίας η συνάντηση των δύο ηγετών διεξήχθη σε “πολύ θετικό κλίμα” και συμφωνήθηκε η δημιουργία ενός μηχανισμού για τη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων.  

Την ανάγκη για “ουσιαστική και αποτελεσματική” δράση για τον περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου αναγνωρίζουν οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν, το οποίο ήρθε σε γνώση του Reuters, ενόψει της δημοσιοποίησής του. Ωστόσο, το ανακοινωθέν περιλαμβάνει λίγες αναφορές σε σαφείς δράσεις και καμία αναφορά στην καταληκτική ημερομηνία του 2050 για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών άνθρακα που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής. Το τελικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι τα ισχύοντα εθνικά σχέδια για τους τρόπους μείωσης των εκπομπών θα πρέπει να ενισχυθούν “αν είναι απαραίτητο”, ενώ περιλαμβάνει και την δέσμευση για την κατάργηση της χρηματοδότησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα μέχρι το τέλος του χρόνου.  

Στο μεταξύ, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τους παγκόσμιους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στην σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που ξεκίνησε από σήμερα στη Γλασκώβη, να ακούσουν “την κραυγή της Γης και την κραυγή των φτωχών”. Κατά το κυριακάτικο κήρυγμά του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, ο ποντίφικας εξέφρασε την ελπίδα η σύνοδος να “προτείνει αποτελεσματικά μέτρα και να προσφέρει σαφή ελπίδα στις μελλοντικές γενεές”. 

Μέτρα για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Tάκης Θεοδωρικάκος. 

Ξεκινά από αύριο η ενδιάμεση, φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει ως τις 15 Νοεμβρίου.  

Αλλαγή στο τέρμα των δρομολογίων του τραμ στη Βούλα. Οι συρμοί από Σύνταγμα και ΣΕΦ, σήμερα και αύριο, θα έχουν σημείο τερματισμού τη στάση Κολυμβητήριο, στη Γλυφάδα, λόγω εργασιών λείανσης της γραμμής. 

Το Πολύγωνο βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της Καθαριότητας. Περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι με πλυστικά πολυμηχανήματα σάρωθρα και υδροφόρες, καθάρισαν και απολύμαναν όλους τους ανοικτούς δημόσιους χώρους. “Έτσι καθαρίζεται πια η πόλη” γράφει στο Facebook ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης  “Με καθημερινό τακτικό πρόγραμμα και την Κυριακή στο σύνολο”.  

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ…   

Λαμία – Ατρόμητος Αθηνών.  1-1 στο 47′

17.15: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ  

19.30: ΑΕΚ – Άρης  

και ΠΑΣ Γιάννενα – Αστέρας Τρίπολης.  

Και ο καιρός…  

Νεφώσεις με τοπικές βροχές για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα