back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Μεσίστιες θα κυματίζουν σήμερα οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, Ημέρα Εθνικού Πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Από τις 10:00 το πρωί η σορός θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, ενώ στις 2:00 μμ θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία. Επικηδείους θα εκφωνήσουν η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, και ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά της οικογένειας, την Φώφη Γεννηματά θα αποχαιρετίσει ο 17χρονος γιος της, Γιώργος.

Η κηδεία θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη, από το Α’ Νεκροταφείο. Από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφασίστηκε τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη, ενταφιασμός της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς. Λόγω της Εθνικής Ημέρας Πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, δεν θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Τον ρόλο της Ελλάδας και τη σημασία της ως ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή, περιέγραψε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με τον δημοσιογράφο John Defterios, στο πλαίσιο του forum “Future Investment Initiative”, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις συμφωνίες που υπέγραψε η ελληνικη΄κυβέρνηση με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, εκτίμησε ότι δεν υφίσταται γεωπολιτική απειλή, και ότι εν τέλει η Τουρκία “θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιθετική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν πρόκειται να την οδηγήσει πουθενά”, ενώ δήλωσε ότι η χώρα μας είναι ανοιχτή στο διάλογο.

Έντονη ανησυχία προκαλεί το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με 4.165 οι νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο – 25 οι ασθενείς κατέληξαν, 380 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Μεγάλη αύξηση καταγράφεται, την ίδια ώρα, στα αστικά λύματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και, ιδιαίτερα, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με αύξηση 247% και στην Πάτρα, με αύξηση 139% – στο 33% η αύξηση στη Θεσσαλονίκη, στο 11% στην Αθήνα.

…Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες σχολικών μονάδων και πολιτιστικών συλλόγων θα μετάσχουν, μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα, στις παρελάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ στο νομό Σερρών.

Η πανδημία της Covid-19 “απέχει πολύ από το να τελειώσει”, ανέφερε η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, καλώντας τις χώρες να αναγνωρίσουν όλα τα αδειοδοτούμενα εμβόλια.

…Στο μεταξύ, τη σημασία του φετινού εμβολιασμού έναντι και της γρίπης υπογράμμισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η συνλοίμωνη γρίπης και Covid αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%, σύμφωνα με μελέτη από τη Μ. Βρετανία.

Ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να επισκεφτεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου την Κύπρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στην χώρα μας, μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Βατικανό.

Την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από αυτήν την ώρα αποφάσισε ομόφωνα το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, η COSCO αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων για μέτρα ασφαλείας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Στη διεθνή επικαιρότητα…”Στο όνομα του λαού μας, σας ευχαριστώ”. Με αυτή τη φράση ο Γερμανός Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, επέδωσε στην Άγγελα Μέρκελ την επίσημη “απαλλαγή” από τα καθήκοντά της ως Καγκελαρίου, καθώς ξεκίνησε και επίσημα η νέα νομοθετική περίοδος. Αμέσως μετά ωστόσο, ο κ. Σταϊνμάιερ, όπως προβλέπεται, ζήτησε από την κ. Μέρκελ να παραμείνει στη θέση της και να εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά της ως επικεφαλής της υπηρεσιακής, πλέον, κυβέρνησης.

Την “έντονη ανησυχία” τους και τη σθεναρή τους αντίθεση στην απόφαση του Ισραήλ για την κατασκευή περισσότερων από 1.000 νέων κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εξέφρασαν οι ΗΠΑ. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, “η επέκταση εποικισμών είναι εντελώς αντίθετη με τις προσπάθειες μείωσης της έντασης και της διασφάλισης ηρεμίας και υπονομεύει τις προοπτικές για μια λύση δύο κρατών, ισραηλινού και παλαιστινιακού”.

Στην αθλητική σας ενημέρωση, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός επικράτησε με 87-83 της Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ σημειώνοντας την τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση.

Την πρόκριση στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε η Λάρισα που κέρδισε με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα πέναλτι. Στην επόμενη φάση πέρασαν και οι Λεβαδειακός, Καλλιθέα που επικράτησαν των Αστέρα Τρίπολης και Αναγέννησης Καρδίτσας με σκορ 0-1 αντίστοιχα.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας, σήμερα, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα