back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Χιλιάδες άνθρωποι φωνάζοντας “Αθάνατη” συνόδευσαν τη Φώφη Γεννηματά στην τελευταία της κατοικία στο Πρώτο Κοιμητήριο, όπου και ετάφη στον τάφο μαζί με τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά. Νωρίτερα με βουβή συγκίνηση σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική ηγεσία, η αξιωματική και η ελάσσον αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του κινήματος και της ευρύτερης παράταξης και πολύς κόσμος απέτισαν από το πρωί φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Ο Γιώργος Kατσίγιαννης θα μας ενημερώσει…

Έντονα συγκινησιακό ήταν το κλίμα στην εξόδιο ακολουθία, ενώ συγκλόνισαν τα παιδιά της στους επικήδειους τους.

«Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχαν όρια ανέφερε ο γιος της Γιώργος και πρόσθεσε: με την αποχώρησή του νόμιζα ότι φεύγουν οι ελπίδες μου. Τώρα όμως πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα».

«Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε η κόρη της Κατερίνα.

Έφυγες όρθια και το κεφάλι ψηλά σημείωσε η μεγάλη της κόρη Αιμιλία σημειώνοντας ότι αυτά που έγραφες να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», κατέληξε.

«Δεν κατέθεσε τα όπλα. Συνδύασε τον προσωπικό της αγώνα με τις μάχες στον πολιτικό στίβο. Δικαίωσε με τη μέγιστη συνέπεια τους πολλαπλούς ρόλους που είχε επωμιστεί. Ήταν πάντα κοντά σε όσους είχαν ανάγκη. Ιδιαίτερα στις γυναίκες» υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Το παράδειγμα που έδινε, αυτό το στοιχείο κρατά συγκινημένους όλους τους Έλληνες, όλες τις πτέρυγες της Βουλής, κρατά τις χώρες μεσίστιες, κρατά τη χώρα σε πάνδημο πένθος», σημείωσε, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

«Είναι πολύ δύσκολο να σου πούμε αντίο, γιατί μας λείπει η γενναιότητα, η δύναμή σου. Είναι πολύ σκληρή η σκιά της απουσίας σου» είπε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, σημειώνοντας ότι δεν της χαρίστηκε ποτέ τίποτα και στο βλέμμα της χωρούσαν όλοι, ακόμη κι οι αντίπαλοί της.

Ομόφωνα ένοχη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε νωρίτερα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Έφη Κακαράτζουλα για την επίθεση με βιτριόλι βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι ακολούθησαν την πρόταση επί της ενοχής που είχε διατυπώσει ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστοραντωνάκης. Αυτή την ώρα, το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη για να αποφασίσει την ποινή της κατηγορουμένης. Στο άκουσμα της απόφασης οι φίλες της Ιωάννας που ήταν έξω από το δικαστήριο ξέσπασαν σε κλάματα.

Έντονη ανησυχία των επιστημόνων μετά την κλιμακούμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού που ξεπέρασαν τα 4.000. Ακυρώθηκαν -λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου -οι μαθητικές παρελάσεις στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Πέλλας Πιερίας Ημαθίας και Κιλκίς.

Ανοίγει στις 5 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για να προγραμματίσουν το ραντεβού 2ης δόσης περίπου 450 χιλιάδες πολίτες που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Τζόνσον.

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αβάσιμες και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όλες οι προσφυγές εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών που τάσσονταν κατά των υποχρεωτικών self test στα σχολεία.

Κόκκινη”, μη προσβάσιμη ζώνη, δέκα τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Ρώμη, λόγω της διεθνούς συνόδου της G20 που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο. Κύριος στόχος είναι να αποφευχθούν οι βίαιες διαδηλώσεις αμφισβητιών, μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην αιώνια πόλη στις 9 Οκτωβρίου, εξαιτίας παρείσδυσης νεοφασιστών σε κινητοποίηση αντιεμβολιαστών.

Kαι ο καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις, αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα