back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με βουβή συγκίνηση σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, η αξιωματική και η έλασσον αντιπολίτευση, στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της ευρύτερης παράταξης αλλά και πολύς κόσμος απότισαν από το πρωί φόρο τιμής στην Φώφη Γεννηματά στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών.

Στο μνήμα που είχε ταφεί ο πατέρας της, θα ενταφιαστεί η σορός της Φώφης Γεννηματά . Έντονα συγκινησιακό το κλίμα στην εξόδιο ακολουθία.

«Δεν αποχαιρετάμε μόνο μία γυναίκα πολιτικό, που διακρινόταν για το ήθος, την αποτελεσματικότητα, αποχαιρετάμε ένα πρότυπο αισιοδοξίας και διακριτικότητας» τόνισε στον επικήδειο λόγο της η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δεν κατέθεσε τα όπλα, δεν αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή, προσπάθησε, και κατάφερε, να συνδυάσει τον προσωπικό της αγώνα με τις μικρές και μεγάλες μάχες στον πολιτικό στίβο. Να πολεμήσει τον φόβο, την αποθάρρυνση, την παραίτηση, πρόσθεσε η ΠτΔ.

«Το παράδειγμα που έδινε, αυτό το στοιχείο κρατά συγκινημένους όλους τους Έλληνες, όλες τις πτέρυγες της Βουλής, κρατά τις χώρες μεσίστιες, κρατά τη χώρα σε πάνδημο πένθος», σημείωσε, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωστας Τασούλας .

«Είναι πολύ δύσκολο να σου πούμε αντίο, γιατί μας λείπει η γενναιότητα, η δύναμή σου. Είναι πολύ σκληρή η σκιά της απουσίας σου» είπε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, σημειώνοντας ότι δεν της χαρίστηκε ποτέ τίποτα και στο βλέμμα της χωρούσαν όλοι, ακόμη κι οι αντίπαλοί της.

«Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι φεύγουν οι ελπίδες μου. Τώρα όμως πιστεύω ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα», είπε ο γιος της εκλιπούσης.

«Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε η κόρη της Κατερινα.

Έντονη ήταν η συγκίνηση της μεγάλης της κόρης, Αιμιλίας, που αναφέρθηκε σε όσα θα τους λείψουν πιο πολύ, που είναι οδηγός για μια ζωή γεμάτη αλήθεια, αξιοπρέπεια κι ελπίδα. «Αυτά μας έγραφες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», κατέληξε. Ο πολιτικός μας συντάκτης Γιώργος Κατσιγιαννης θα μας μεταφέρει το κλίμα…

Να αλλάξουμε θέμα και κλίμα: Στα ύψη η ανησυχία των επιστημόνων μετά την κλιμακούμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού που ξεπέρασαν τα 4.000. Ακυρώθηκαν -λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου -οι μαθητικές παρελάσεις στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Πέλλας Πιερίας Ημαθίας και Κιλκίς.

Εν τω μεταξύ, στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για να προγραμματίσουν ραντεβού 2ης δόσης περίπου 450 χιλιάδες πολίτες που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Τζόνσον.

Απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αβάσιμες και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όλες οι προσφυγές εκπαιδευτικών και γονέων μαθητών που τάσσονταν κατά των υποχρεωτικών self test στα σχολεία.

Εν αναμονή της απόφασης για την καθ ομολογίαν δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι Έφης Κακαράτζουλα. Την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, ζήτησε από το δικαστήριο ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου. Κατά τον Εισαγγελέα η πράξη της κατηγορούμενης ήταν εκδικητική «που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού μετά την απόφαση για την προφυλάκιση του οδηγείται ο 40χρονος,ο οποίος το περασμένο Σάββατο σκότωσε στην Νέα Ερυθραία υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου ενώ τραυμάτισε έναν ακόμη. Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζήτησε η ανακρίτρια.

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προσβλέπει στις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της αύριο και μεθαύριο. Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πρόσθεσε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θεωρεί πάντα ότι οι λύσεις στα προβλήματα μπορούν να βρεθούν «μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμοί Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα