back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Γιαννακοπούλου: Η Φώφη Γεννηματά χάραξε τη δική της πορεία και περπατησιά, έβαλε το ανθρώπινο στοιχείο στην πολιτική

Διαβάστε επίσης

Συγκλονισμένη από τον αιφνίδιο θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, εμφανίστηκε και η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη.

«Γνωρίζαμε ότι περνούσε μια δύσκολη φάση αλλά όλα έγιναν με αστραπιαίους ρυθμούς. Είμαστε συντετριμμένοι. Χάθηκε μια νέα γυναίκα, μητέρα, δυναμική πολιτικός η οποία έδωσε απίστευτες μάχες στη ζωή της αλλά, δυστυχώς, σε αυτή την άνιση μάχη με τον καρκίνο ηττήθηκε. Δεν είναι τυχαίο ότι πενθεί για την απώλειά όχι μόνο ο κόσμος της παράταξης αλλά και όλη η Ελλάδα, ανεξαρτήτως το που πρόσκειται κάποιος, πολιτικά».

Η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια γυναίκα που αγωνίστηκε με θάρρος και αξιοπρέπεια και η οποία με τη στάση ζωής της έδωσε ένα σπουδαίο μήνυμα σε όσους παλεύουν με τη νόσο, έχοντας παράλληλα να φέρει εις πέρα και τις υποχρεώσεις της ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Υπογράμμισε δε, ότι με την αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τιμώντας στο έπακρο την πολιτική ”κληρονομιά” του πατέρα της, του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά.

«Η Φώφη Γεννηματά, ήταν η ίδια όλες εκείνες οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες μεγάλωσε. Χάραξε τη δική της πορεία και περπατησιά. Και αυτό είναι κάτι που το κέρδισε με το σπαθί της. Έβαλε το ανθρώπινο στοιχείο στην πολιτική. Στο επίκεντρο των προσπαθειών της ήταν ο άνθρωπος. Ήταν η προσωποποίηση της ιδέας της σοσιαλδημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επισήμανε ότι όποτε απαιτήθηκε, η Φώφη Γεννηματά μπήκε μπροστά ως εγγυητής της ενότητας του ΚΙΝΑΛ αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία παρακαταθήκη.

«Το 2015, όταν το κόμμα βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη, μπόρεσε και το ένωσε, το δυνάμωσε και του έδωσε ξανά προοπτική. Αυτή είναι και η παρακαταθήκη που αφήνει σε όλους εμάς, η ενότητα. Η Φώφη Γεννηματά χάραξε τη δική της πορεία στο πάνθεον των πολιτικών που άφησαν ένα ισχυρό αποτύπωμα στην πατρίδα μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα