back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μ. Κατρίνης: Η Φ. Γεννηματά κράτησε όρθια την παράταξη σε δύσκολες συνθήκες, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι υποψήφιοι θα κατανοήσουν το μήνυμά της

Διαβάστε επίσης

Ως μια προσωπικότητα που έδωσε μια ανθρώπινη διάσταση στην πολιτική και που αγωνίστηκε για τα ιδανικά της, για την παράταξή της αλλά και για την περιπέτεια της υγείας της με θάρρος, δύναμη και αξιοπρέπεια, περιέγραψε την Φώφη Γεννηματά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, με τη στάση ζωής της και την πολιτική της διαδρομή απέδειξε πως η πολιτική μπορεί και πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη, στα απλά και καθημερινά του προβλήματα, δίνοντας ταυτόχρονα ένα πολύ σημαντικό και διαρκές μάθημα.

«Υπήρξε μια γυναίκα η οποία έδωσε πάρα πολλές μάχες στη ζωή της και επέλεξε μέσα από αυτόν τον βουβό πόνο που βίωνε να στείλει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται καθημερινά είτε σε θέματα υγείας είτε στις δυσκολίες της ζωής, να τις αντιμετωπίζουν με δύναμη και να μη το βάζουν κάτω».

Ο κ. Κατρίνης, αναφέρθηκε επίσης στη διαρκή στόχευση και προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά να διασφαλίσει την ενότητα και τη συνέχεια της παράταξης, τονίζοντας ότι αφήνει πίσω της σπουδαία παρακαταθήκη μέσα από μια διαδρομή που τη χαρακτήριζε το ήθος και η αξιοπρέπεια.

«Επέλεξε να μη δημοσιοποιήσει τις δυσκολίες που βίωνε με την υγεία της, γιατί ήθελε να μας δίνει η ίδια δύναμη για το στόχο που είχαμε συνολικά ως παράταξη. Δεν ήθελε αυτό που αντιμετώπιζε η ίδια να το περάσει στους συνεργάτες της. Έβαζε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα. Ακόμα και η δήλωση που έκανε πριν από μερικές ημέρες, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, είχε ένα βαθύτατα ηθικό, αξιακό και πολιτικό περιεχόμενο. Αναφερόταν στην ενότητα της παράταξης και παράλληλα έδινε και ένα μήνυμα δύναμης. Μας αφήνει μια βαριά ”κληρονομιά” και μια παρακαταθήκη ενότητας, συνέπειας, αγωνιστικότητας και πάνω από όλα αξιοπρέπειας».

Πρόσθεσε ότι προσπαθούσε πάντα να βρει ενωτικές λύσεις στις όποιες διαφορές προέκυπταν και να διατηρούνται χαμηλά οι τόνοι, αναζητώντας την κοινή συνισταμένη.

«Είναι εκείνη που κράτησε όρθια την παράταξη σε δύσκολες συνθήκες, κάτι που δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο”, ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι «όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα κατανοήσουν και θα μεταφέρουν και οι ίδιοι το μήνυμα που άφησε η Φώφη Γεννηματά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα