back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Μώραλης για τη Φώφη Γεννηματά: Έφυγε νωρίς, αλλά πρόλαβε κι έκανε πάρα πολλά

Διαβάστε επίσης

26-10-2021

Μνήμες, προσωπικές στιγμές και στιγμιότυπα, σε έναν ύστατο δημόσιο αποχαιρετισμό στη Φώφη Γεννηματά μοιράστηκε με τους ακροατές του σταθμού της πόλης ένας από τους παιδικούς της φίλους, γιός του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Μώραλη και Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στη συνομιλία του με τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, στον Αθήνα 984.

«Αισθάνομαι ότι κανείς δεν είναι καλά από χθες και αυτό δείχνει τη μεγάλη αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό της. Νοιώθουμε παγωμένοι και νομίζω πως θα παραμείνουμε για μέρες ακόμα…Η σχέση του πατέρα μου με τον Γιώργο Γεννηματά χρονολογούνταν από το 1977 και υπήρξε στενή. Επί έντεκα χρόνια μέναμε σε δυο διαμερίσματα ενός ορόφου πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι, με τα κλειδιά στις πόρτες».

Μας συνδέουν δυνατά, αλλά όχι ευχάριστα γεγονότα

Μιλώντας για τις ισχυρές μνήμες που τον συνδέουν με τη Φώφη Γεννηματά, παρέπεμψε στην ιστορική σχέση μεταξύ των δύο οικογενειών, ενώ έκανε λόγο για δύσκολες περιόδους ταλαιπωρίας και δοκιμασιών, όπως και για δυνατά, αλλά όχι ευχάριστα γεγονότα που τους συνέδεσαν. «Ήταν οι εποχές που έφυγε ο πατέρας μου, στα 56 του χρόνια το 1992, η μητέρα της Κάκια το 1993 και ο πατέρας της εξ ίσου νέος το 1994… Η Φώφη ήταν ένας σπάνιος, υπέροχος άνθρωπος, ανεξαρτήτως της θέσης κύρους που είχε ως πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Αυτό που μένει είναι το χαμόγελό της, η εντιμότητα και οι ηθικές της αξίες. Έχω ακούσει πολλά για τη Φώφη τις τελευταίες ώρες και χαίρομαι που μόνο καλά λόγια λέχθηκαν και θα λέγονται. Με την παρουσία της άφησε παρακαταθήκη στα παιδιά της κι αυτό είναι σημαντικό. Σε αξιακό επίπεδο έδωσε μια άλλη θέση στις γυναίκες πολιτικούς στη χώρα μας, αποτελώντας παράδειγμα και ως οικογενειάρχης».

Η Φώφη έφυγε νωρίς, αλλά πρόλαβε κι έκανε πάρα πολλά

Για τη φίλη καρδιάς, τη δική του Φώφη, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε «Κουβαλούσε ένα σταυρό μέσα της και ένα πόνο που ουδέποτε εξωτερίκευσε. Τη θυμάμαι πριν από ένα μήνα στη Βουλή, αλλά και στη Ρόδο, όπως και σε άλλες δημόσιες πολιτικές εκδηλώσεις, αγέρωχη και δυναμική και τώρα είμαστε συγκλονισμένοι. Η Φώφη έφυγε νωρίς, αλλά πρόλαβε κι έκανε πάρα πολλά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα