back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ημέρα Εθνικού Πένθους αύριο, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Την οδύνη του και τον σεβασμό του προς τη γενναιότητα και την αξιοπρέπεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Αναστέλλει η Βουλή τη δραστηριότητά της για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στην ακύρωση των εκδηλώσεών του σήμερα και την Τετάρτη, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, προχωρά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

…Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στην Μητρόπολη και η ταφή θα γίνει από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Από τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης, η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτίθεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για λαϊκό προσκύνημα. Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Η οικογένεια της Προέδρου του KINΑΛ επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Τη δέσμευση της χώρας μας στο στόχο να καταστεί η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Συνόδου Κορυφής της πρωτοβουλίας Middle East Green Initiative, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε, μεταξύ άλλων, και την προσπάθεια της Ελλάδας για αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ, εκφράζοντας, μάλιστα, την ελπίδα ότι θα είμαστε μία από τις πρώτες μεσογειακές χώρες που θα εισαγάγουν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, “συνολικά, στοχεύουμε να κινητοποιήσουμε πάνω από 25 δις ευρώ σε επενδύσεις στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τον στόχο της πράσινης μετάβασης”, με σημαντική στήριξη από την ΕΕ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού, στην Κορινθία, μετά την αποχώρηση της ομάδας Ρομά, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος. Ωστόσο, άλλη ομάδα ατόμων έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στον κόμβο των Αρφαρών, στην Μεσσηνία. Η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό, ενώ στο σημείο του αποκλεισμού βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας.

Μια “ανάσα” από τις 4.000 τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, καθώς ανήλθαν σε 3.937 – 54 ασθενείς κατέληξαν, 354 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Διενεργήθηκαν 79.793 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 5,1%.

…Στο μεταξύ, το “πράσινο φως” για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου της Moderna έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα άνω των 18 ετών τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Το εμβόλιο της Moderna είναι το δεύτερο που εγκρίνεται στην ΕΕ για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, μετά από αυτό της Pfizer.

Τραγικό θάνατο βρήκε 46χρονος εργαζόμενος στην προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα. Tην οδύνη της εκφράζει με ανακοίνωσή της η DPort Services. “Δεν είναι η «κακιά» στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά, ζητώντας 6ωρες βάρδιες, κατάργηση των κόντρα βαρδιών, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους. “Η εργατική τάξη θρηνεί έναν ακόμη νεκρό στο βωμό του κέρδους, αυτή τη φορά στο κάτεργο της Cosco, στο λιμάνι του Πειραιά”, τονίζει το ΚΚΕ.

Στη διεθνή επικαιρότητα…Την άμεση αποκατάσταση της κυβέρνησης που ανέτρεψε ο στρατός στο Σουδάν ζητούν οι ΗΠΑ, ανακοινώνοντας τη διακοπή της οικονομικής βοήθειας στη χώρα αυτή, ύψους 700 εκ. δολαρίων.

Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες, σήμερα, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα