back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ – 4.165 οι νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, 25 οι ασθενείς κατέληξαν, 380 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Μεγάλη αύξηση καταγράφεται, στο μεταξύ, στα αστικά λύματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας και, ιδιαίτερα, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με αύξηση 247% και στην Πάτρα, με αύξηση 139% – στο 33% η αύξηση στη Θεσσαλονίκη, στο 11% στην Αθήνα.

…Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Αύριο δεν θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, λόγω της Εθνικής Ημέρας Πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

…”Η κυβέρνηση, αφού πέταξε λευκή πετσέτα στην πανδημία, κάνει πάλι τα στραβά μάτια στις εικόνες του Αγίου Δημητρίου”, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται για δεύτερη ημέρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, με μεγάλο αριθμό πιστών να εισέρχεται στο εσωτερικό του ναού και να προσκυνάει τις εικόνες χωρίς μάσκα.

…Τη σημασία του φετινού εμβολιασμού έναντι και της γρίπης επισήμανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κρούσματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η συνλοίμωνη γρίπης και Covid αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%, σύμφωνα με μελέτη από τη Μ. Βρετανία.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα… Μεσίστιες θα κυματίζουν αύριο οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, ημέρα κηδείας της Φώφης Γεννηματά. Από τις 10:00 το πρωί η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, ενώ στις 2:00 μμ θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία. Η κηδεία θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Με εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνήλθε εκτάκτως, αποφασίστηκε, τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη, ενταφιασμός της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς.

Συνελήφθησαν οι 6 προσαχθέντες για τα επεισόδια νωρίς το μεσημέρι στη Σόλωνος. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας σωματικών βλαβών, απείθειας, αντίστασης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Πέντε οι τραυματίες αστυνομικοί.

Νέα προσφυγική τραγωδία στο Αιγαίο: 3 παιδιά και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου. Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 22 άτομα, ένα αγνοείται.

Δικαιωση για τις φιλοζωϊκές οργανώσεις αποτελεί η απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε ότι η σφαγή ζώων στο πλαίσιο θρησκευτικών λατρευτικών τελετών της μουσουλμανικής και εβραϊκής θρησκείας, χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση, όπως προβλέπει ΚΥΑ του 2017, είναι παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Την προσεχή Παρασκευή ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, θα συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, στη Ρώμη, πριν από τη Σύνοδο της G20, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν νωρίτερα απόψε στη Βιέννη, όταν ένας 34χρονος Αυστριακός επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς. Η αστυνομία «δεν θεωρεί πιθανό» να υπάρχει πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο στην πράξη του.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Βούλγαρου, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, και προκρίθηκε στον β’ γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στη Βιέννη.

Στις 9:00 Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Φάληρο την Άλμπα Βερολίνου για την 6η αγωνιστική της EuroLeague.

Τη μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο έκανε ο Λεβαδειακός που επικράτησε με σκορ 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και τον απέκλεισε από τη διοργάνωση.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας, αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα