back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Νέο υψηλό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 4.165 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 380 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αύριο δεν θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, λόγω της ημέρας πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Έκκληση σε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Εκτάκτως σε λίγη ώρα, η ενημέρωση από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους..

«Η κυβέρνηση αφού πέταξε λευκή πετσέτα στην πανδημία, κάνει πάλι τα στραβά μάτια στις εικόνες του Αγίου Δημητρίου», τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφονται για δεύτερη ημέρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, με μεγάλο αριθμό πιστών να εισέρχεται στο εσωτερικό του ναού.

Μεσίστιες θα κυματίζουν αύριο οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια ημέρα κηδείας της Φώφης Γεννηματά. Από τις 10 το πρωί η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, ενώ στις 2 μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία. Η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Με εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνήλθε εκτάκτως αποφασίστηκε ο τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμός της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της Γεώργιος Γεννηματάς.

Οι δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρίγκιπα Διάδοχο και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, Salman bin Hamad Al Khalifa, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Σαουδική Αραβία.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία με τη Γαλλία για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης, καθώς και στην πενταετή ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έξι προσαγωγές και πέντε τραυματίες αστυνομικοί, ο απολογισμός των επεισοδίων νωρίτερα έξω από την ΑΣΟΕΕ, όπου ομάδα ατόμων έστησε οδοφράγματα και έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων με αποτελεσμα να σημειωθεί ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Πατησίων.

Το μεσημέρι επεισόδια σημειώθηκαν στη Σόλωνος στο ύψος της Νομικής.

Τρία παιδιά και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους μετά από ναυάγιο λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου. Το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 22 άτομα, ένα αγνοείται.

Συνεχίζεται αύριο η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η υπόθεση με το βιτριόλι με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης της 36χρονης καθ ομολογίαν δράστιδος Έφης Κακαράντζουλα.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 45χρονος καθηγητής σε σχολείο των Νοτίων Προαστίων που συνελήφθη χθες μετά από καταγγελία για ασελγείς πράξεις σε 12χρονη μαθήτρια. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του κατηγορούμενου και το δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο καθηγητής. Ο εκπαιδευτικός τέθηκε σε αργία από τα καθήκοντα του.

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών, ξεκινά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, τα σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

Μουσικοκινητικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο και περιβαλλοντικά προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, με απαραίτητη προεγγραφή. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina984.gr

Επιθετική απάντηση της Άγκυρας στο δημοσίευμα της Deutsche Welle, το οποίο ανέφερε πως ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να απείλησε με παραίτηση τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την υπόθεση των πρέσβεων των χωρών που τάχθηκαν υπέρ της απελευθέρωσης του Οσμάν Καβαλά.

«Αν και ο Τσαβούσογλου το διέψευσε, εσείς επιμένετε στα fake news» ανέφερε ο εκπρόσωπος επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Τη μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο έκανε ο Λεβαδειακός που επικράτησε με σκορ 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και τον απέκλεισε από τη διοργάνωση.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με διαστήματα ηλιοφάνειας, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα