back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στους 4 ανέβηκαν οι νεκροί που ανασύρθηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά-νοτιαοανατολικά της Χίου, μετά τη βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα έως τώρα έχουν διασωθεί συνολικά άλλοι 21ένα άτομα, 13 άνδρες επτά γυναίκες και ένα παιδί. Περισσότερα θα μας πει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος…

Σκληρή μάχη συνεχίζει να δίνει η χώρα κατά του κορονοϊού, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς στο μέτωπο των εμβολιασμών. Την τελευταία εβδομάδα κλείνονται ημερησίως κατά μέσο όρο περίπου 9.000 ραντεβού, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 35% σε σύγκριση με εκείνα του αμέσως προηγούμενου επταημέρου.

Χθες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε ανησυχητική άνοδο των κρουσμάτων. Το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 3.937 νέες μολύνσεις, με το ποσοστό θετικότητας να εκτοξεύεται στο 5,1%. Τ

Σήμερα το απόγευμα εκτάκτως η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19.

Ξεκίνησε σήμερα η υποχρεωτική υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους εργοδότες στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, σχετικά με την υποβολή των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο COVID 19.

Ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, λόγω του ιδιαίτερα επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ο κόσμος δεν έχει αντιδράσει επαρκώς και δεν έχει μάθει από τα λάθη του, προειδοποίησε σήμερα σε σχετική έκθεσή του ο ανεξάρτητος οργανισμός GPMB που δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Τράπεζα. Αναφέρει με λεπτομέρειες τις αποτυχίες της παγκόσμιας αντίδρασης στην πανδημία και συμπεραίνει ότι τελικά η νόσος αποκάλυψε έναν κόσμο «άνισο, διχασμένο και ανεύθυνο».

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στη διάρκεια της παγκόσμιας διάσκεψης για την υγεία στο Βερολίνο, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών λόγω της covid-19 πλησιάζει τα πέντε εκατομμύρια παγκοσμίως ενώ λαμβάνοντας υπόψη τη θνησιμότητα που συνδέεται έμμεσα και άμεσα με την νόσο covid-19, ο ΠΟΥ εκτιμά ότι ο απολογισμός των νεκρών παγκοσμίως ενδέχεται να είναι δύο με τρεις φορές μεγαλύτερος.

Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί για αύριο, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Την θλίψη του και τον σεβασμό του για τη γενναιότητά της εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ενώ αντίστοιχα μηνύματα κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναστέλλει η Βουλή τη δραστηριότητά της για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο από τις 10 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Θα ακολουθήσει στις 2 η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή θα γίνει από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Η οικογένειά της επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Εν τω μεταξύ οδύνη επικρατεί από χθες στα γραφεία του κόμματος, όπου η πρόσοψη του κτιρίου έχει καλυφθεί με ένα μεγάλο μαύρο πανό, η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη πένθους ενώ στην είσοδο υπάρχει η φωτογραφία της Φώφης Γεννηματά. Από νωρίς το πρωί, φίλοι, συνεργάτες και κομματικά στελέχη φτάνουν στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη κρατώντας λουλούδια τα οποία αφήνουν στον 6ο όροφο όπου βρισκόταν το γραφείο της.

Διχασμένες προσέρχονται οι Ευρωπαικές χώρες στη σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Τσεχία ζητούν μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας της ΕΕ. Απορρίπτουν την πρόταση η Γερμανία και 8 ακόμα χώρες. Προσερχόμενη η υπουργός Ενέργειας της Ισπανίας Σάρα Αάγκεσεν Μουνιόθ, υπογράμμισερ ότι -μεταξύ άλλων- οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να έχουν την επιλογή αγοράς φυσικού αερίου συλλογικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκτόξευσης των τιμών στην ενέργειας. Από την άλλη, ο υπουργός Ενέργειας του Λουξεμβούργου, δήλωσε ότι η από κοινού προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα προσφέρει λύση στην πρόσφατη εκτίναξη των τιμών.

Ολοκληρώθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που δικάζει την επίθεση με βιτριόλι, οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Αύριο η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης της 36χρονης καθ ομολογίαν δράστιδος Έφης Κακαράντζουλα, η οποία ήταν σήμερα απούσα από τη δίκη. Μετά και την αυριανή διαδικασία της ακρόασης το δικαστήριο θα μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του.

Και ο καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 19 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα