back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Εθνικό Πένθος αύριο, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Την οδύνη του και τον σεβασμό του για τη γενναιότητά της εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ενώ αντίστοιχα μηνύματα κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναστέλλει η Βουλή τη δραστηριότητά της για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η αυριανή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο από τις 10 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης. Στις 2 η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή θα γίνει από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Η οικογένειά της επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Επεισόδια μέχρι αργά τη νύχτα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων μεταξύ ομάδων Ρομά και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, στη σκιά της υπόθεσης στο Πέραμα. Περίπου στις 00.30 άγνωστος πυροβόλησε με καραμπίνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίζοντας στα πόδια δύο αστυνομικούς. Άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πέτρες, ενώ ο ένας χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μια “ανάσα” από τις 4.000 τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.
Το τελευταίο 24ωρο, οι νέες μολύνσεις ανήλθαν σε 3.937, με ποσοστό θετικότητας 5,1%. 54 ασθενείς κατέληξαν, 354 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

“Αναμενόμενα για μας τα αυξημένα κρούσματα, αφού οι εμβολιασμοί δεν έφτασαν σε ποσοστό τουλάχιστον 80%”, είπε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας τα ποσοστά είναι κάτω από το 50%.

Τόνισε ότι ειδικά σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη οι πολίτες πρέπει να προσέξουν πολύ κατά τη διάρκεια των εορτασμών, γιατί η μεγάλη κινητικότητα φέρνει κρούσματα και απηύθυνε το ίδιο μήνυμα και στους εμβολιασμένους.

Όσον αφορά την εικόνα στα νοσοκομεία, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν νοσηλευτικά ιδρύματα που δεν έχουν κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ για την Αττική ανέφερε ότι ακόμη αντιμετωπίζεται η κατάσταση.

Το “πράσινο φως” για τη χορήγηση τρίτης δόσης και από τη Moderna έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Περίπου το 80% των πολιτών που δηλώνουν ότι έχουν κάνει το εμβόλιο Sputnik-V, αλλά έχουν νοσήσει βαριά από τον κορονοϊό, έχουν αγοράσει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας της Μόσχας, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

Αίρονται από τις 8 Νοεμβρίου οι περισσότεροι περιορισμοί στα ταξίδια προς τις ΗΠΑ, με διάταγμα που υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν. Μετά την ημερομηνία αυτή, οι ανήλικοι δεν θα χρειάζεται να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 για να μπουν στη χώρα.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η διαδικασία σήμερα συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο Πατριάρχης έθεσε στον κ. Μπάιντεν την ανάγκη άμεσων ενεργειών των πολιτικών ηγεσιών για την κλιματική κρίση, την προώθηση των εμβολίων εναντίον της COVID – 19 στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στην επαναβεβαίωση ότι το άνοιγμα της Σχολής αποτελεί συνεχή προτεραιότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν προχώρησε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον κ. Βαρθολομαίο.

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις στους δικαιούχους με ΑΜΚΑ που λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Συγκαλείται εκτάκτως σήμερα κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το στρατιωτικό πραξικόπημα στο Σουδάν. Οι ΗΠΑ το «καταδικάζουν» και παγώνουν οικονομική βοήθεια 700 εκατ. Δολαρίων.

Επτά άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους από σφαίρες και άλλοι 140 τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις εναντίον της κατάληψης της εξουσίας από τον στρατό.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες σήμερα στην Αττική. Άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα