back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χ. Πρωτόπαπας: Για τη Φώφη Γεννηματά, η εθνική συνεννόηση και ο τόπος ήταν πάνω από όλα

Διαβάστε επίσης

Για το αποτύπωμα και τη διαδρομή της Φώφης Γεννηματά στην πολιτική ζωή καθώς και για την παρακαταθήκη που αφήνει, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός κ. Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Η Φώφη Γεννηματά έλεγε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση, πως στα δύσκολα πρέπει να βάζουμε πλάτη και αυτό έκανε πάντα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Για εκείνη, η εθνική συννενόηση και ο τόπος ήταν πάνω και πέρα από όλα. Άφησε σπουδαία παρακαταθήκη η οποία πρέπει να μείνει ζωντανή».

Και πρόσθεσε: «Μένει το τρίπτυχό της, ενότητα, αυτονομία, πολιτικό προοδευτικό αφήγημα. Μένει το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης , η αντίληψή της για τη συμπεριφορά, τη λειτουργία σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους, το ανοιχτό, το αισιόδοξο, το δημοκρατικό, ένα τεράστιο ήθος στην πολιτική».

Την περιέγραψε ως μια γενναία και μαχητική γυναίκα, έναν αισιόδοξο και σπάνιο άνθρωπο και πολιτικό που δε δίσταζε να αναλαμβάνει ευθύνες και να παίρνει ρίσκα.

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα. Υπήρξαν άνθρωποι που την είχαν αδικήσει και δεν τους το ”κρατούσε”. Πίστευε ότι κάθε άνθρωπος έχει κάτι καλό μέσα του. Επεδίωκε να βρίσκει λύσεις μέσω του διαλόγου. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να κουβεντιάσει και να υποχωρήσει. Ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος και πολιτικός».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα