back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ημέρα Εθνικού Πένθους κηρύσσεται η Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Αναστέλλει η Βουλή τη δραστηριότητά της για το υπόλοιπο της εβδομάδας, δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

…Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στην Μητρόπολη και η ταφή θα γίνει από το Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Από τις 10:00 το πρωί η σορός της Φώφης Γεννηματά θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για λαϊκό προσκύνημα. Η κηδεία θα τελεσθεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Η οικογένεια της Προέδρου του KINΑΛ επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

…”Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο” δηλώνει στο συλλυπητήριο μήνυμα της η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. “Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής. Σύμβολο θάρρους για γυναίκες και άνδρες”, τονίζει ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επιστρέφει εκτάκτως αύριο το βράδυ από τη Σαουδική Αραβία. “Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας”, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αλέξης Τσίπρας. Σε ένδειξη πένθους για τη Φώφη Γεννηματά ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει όλες τις πολιτικές του εκδηλώσεις. “Την αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητά της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή”, υπογραμμίζει ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

…”Το ΚΙΝΑΛ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τον δρόμο της πολιτικής παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά”, τονίζει το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Την “βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, μιας σημαντικής προοδευτικής πολιτικού” εξέφρασε η διεύθυνση του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος. “Σε όλη της τη ζωή μαχόταν με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και γενναιότητα”, σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Tο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας λόγω της θέσης της, που μπορεί να την καταστήσει κόμβο περιφερειακής συνεργασίας για την πράσινη ενέργεια, αλλά και βασικό παράγοντα στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Κέρι για την πρόσφατη συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδας με την Αίγυπτο, επισημαίνοντας την ενεργειακή και γεωπολιτική της σημασία.

Άνοιξε, πριν από λίγο, η εθνική οδός Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Ζευγολατιού από Ρομά, που παρέμενε κλειστή από το απόγευμα, λόγω διαμαρτυρίας Ρομά για τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου από αστυνομικούς, στο Πέραμα. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το θύμα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στον θώρακα και στην κοιλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τραύματα ήταν από απόσταση και όχι εξ επαφής.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοιού – 3.937 οι νέες μολύνσεις στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 54 ασθενείς κατέληξαν, 354 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Διενεργήθηκαν 79.793 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 5,1%.

…Το “πράσινο φως” για τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου της Moderna έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μπορεί να χορηγηθεί σε ανθρώπους άνω των 18 ετών τουλάχιστον 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Το εμβόλιο της Moderna είναι το δεύτερο που εγκρίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, μετά από αυτό της Pfizer.

Τραγικό θάνατο βρήκε 46χρονος εργαζόμενος στην προβλήτα 2 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες χτυπήθηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα. Tην οδύνη της εκφράζει με ανακοίνωσή της η DPort Services. “Δεν είναι η «κακιά» στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά, ζητώντας 6ωρες βάρδιες, κατάργηση των κόντρα βαρδιών, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Στη διεθνή επικαιρότητα…Στην Ιταλία, το εφετείο της Μπολόνια αθώωσε τη νοσοκόμα Ντανιέλα Ποτζιάλι, η οποία από τους πρωτοβάθμιους δικαστές είχε καταδικασθεί σε ισόβια για τη δολοφονία μιας γυναίκας 78 ετών και ενός ηλικιωμένου 94 χρόνων, το 2014.Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση, η Ποτζιάλι δεν ευθύνεται για καμιά απολύτως αξιόποινη πράξη και ο θάνατος των ασθενών προήλθε από φυσικά αίτια.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες, αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι, θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα