back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή από σήμερα του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας. Η κυκλοφορία θα γίνεται καθημερινά για όλα τα ΙΧ με το σύστημα μονά ζυγά, ενώ ελεύθερα θα κινούνται τα λεγόμενα “καθαρά” οχήματα.

Με επόπτες που θα ελέγχουν την κίνηση στις λεωφορειακές γραμμές, αλλά και μέσω των συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο ΟΑΣΑ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη αύξηση του επιβατικού κοινού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα λόγω της εφαρμογής του δακτυλίου.

Στην ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών αναφέρει ότι έγινε αύξηση του αριθμού των λεωφορείων σε γραμμές του δικτύου που έχουν επιβαρυνθεί ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής.

Επεισόδια χθες το βράδυ στην Αττική οδό, στο ύψος του Ασπροπύργου. Οι Ρομά που συγκεντρώθηκαν πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς και έκαψαν ένα όχημα της Αττικής οδού με αφορμή το θάνατο του 20χρονου από αστυνομικά πυρά. Συγκέντρωση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στην εθνική οδό προς Κόρινθο στο ύψος Μεγάρων.

Τους 7 αστυνομικούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για την αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του 20χρονου που έχασε τη ζωή του.

Επιθέσεις σε δύο τράπεζες σε Χαϊδάρι και Χαλάνδρι σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 4 τα ξημερώματα με τους δράστες να προκαλούν σοβαρές φθορές.

Η πρώτη επίθεση έγινε στη λεωφόρο Αθηνών και η δεύτερη στην Κηφισίας. Οι δράστες έσπασαν τις κεντρικές τζαμαρίες των καταστημάτων και μηχανήματα ΑΤΜ.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές, ο χαμηλός ρυθμός των εμβολιασμών και η αλλαγή του καιρού έφεραν εκτόξευση των κρουσμάτων του κορονoϊού, αλλά και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Η ανησυχία εντείνεται για περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Σε Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Ηλεία και τη Δυτική Αττική έχει εμβολιαστεί κάτω από το 50% του πληθυσμού.

2098 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη χθεσινή, ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ. 30 ασθενείς κατέληξαν, 365 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αρχίζει από σήμερα η αξιολόγηση στα σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε σε όλες τις σχολικές μονάδες εγκύκλιο, με την οποία γνωστοποιεί ότι ενεργοποιείται η σχετική φόρμα, στην οποία υποβάλλονται ηλεκτρονικά η συνοπτική έκθεση αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και ο συλλογικός προγραμματισμός.

Από σήμερα έως και τις 5 Νοεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν οι δικαιούχοι φοιτητές τις αιτήσεις τους για τις μετεγγραφές.

Από σήμερα επίσης οι δηλώσεις και η διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων του Χειμερινού Εξαμήνου μέσω ειδικής πλατφόρμας. Ως τις 24 Δεκεμβρίου η προθεσμία.

Σε αποκλεισμό του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή του Σχιστού καλεί για τις 9 το πρωί η δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Ο δήμαρχος τονίζει πως πρέπει να σταματήσει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το Σχιστό που εδώ και εξήντα χρόνια υποβαθμίζει την περιοχή.

Καταβάλλονται σήμερα οι κύριες και επικουρικές συντάξεις στους συνταξιούχους τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα στο Σουδάν. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χάνταθ, τις πρώτες πρωινές ώρες δύναμη του στρατού έθεσε σε κατ’ οίκον κράτηση τον πρωθυπουργό Αμπντάλα Χάμντοκ και συνέλαβε αρκετά μέλη της μεταβατικής κυβέρνησης, ενώ απέκλεισε τις εισόδους στο Χαρτούμ και γέφυρες.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει διακοπεί στην πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, μετέδωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς, αλλά και μέσα ενημέρωσης της αφρικανικής χώρας.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 13 έως 17 βαθμούς. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα