back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή από σήμερα του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται καθημερινά για όλα τα ΙΧ με το σύστημα μονά ζυγά, Δευτέρα ως Πέμπτη από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και τις Παρασκευές ως τις 3 το μεσημέρι.

Ελεύθερα θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα EURO6, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, όλα τα ηλεκτρικά, υβριδικά και φυσικού αερίου και υγραερίου εκ κατασκευής οχήματα.

Οι ιδιοκτήτες των λεγόμενων καθαρών IX θα χορηγούνται Ειδικό Σήμα Κυκλοφορίας Οχήματος στον Δακτύλιο μέσω του gov.gr.

Όσον αφορά τους μόνιμους κατοίκους του δήμου Αθηναίων, θα κάνουν αίτηση στην Πλατφόρμα των Ψηφιακών Υπηρεσιών του Δήμου, eservices.cityofathens.gr, για να βγάλουν κάρτα εισόδου-εξόδου. Η κάρτα δημιουργείται και εξάγεται αυτόματα από το σύστημα. Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Mε επόπτες που θα ελέγχουν την κίνηση στις λεωφορειακές γραμμές, αλλά και μέσω των συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο ΟΑΣΑ σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη αύξηση του επιβατικού κοινού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα ενόψει της εφαρμογής του δακτυλίου.

Επεισόδια χθες το βράδυ στην Αττική οδό, στο ύψος του Ασπροπύργου. Οι Ρομά που συγκεντρώθηκαν πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς και έκαψαν ένα όχημα της Αττικής οδού με αφορμή το θάνατο του 20χρονου από αστυνομικά πυρά. Συγκέντρωση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στην εθνική οδό προς Κόρινθο στο ύψος Μεγάρων. Και στις δύο περιπτώσεις η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σύντομα.

Τους 7 αστυνομικούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για την αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του 20χρονου που έχασε τη ζωή του.

Η επιστροφή στην κανονικότητα, ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές, ο χαμηλός ρυθμός των εμβολιασμών και η αλλαγή του καιρού έφεραν εκτόξευση των κρουσμάτων του νέου κορονoϊού, αλλά και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Τα βλέμματα στρέφονται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Στη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, την Ευρυτανία, την Φωκίδα, την Ηλεία, τη Δυτική Αττική έχει εμβολιαστεί κάτω από το 50% του πληθυσμού.

2098 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη χθεσινή, ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ. 365 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 30 κατέληξαν.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της πρωτοβουλίας, Πράσινη Πρωτοβουλία Μέσης Ανατολής, όπου θα μιλήσει στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Πυρκαγιά τη νύχτα σε διαμέρισμα 4ου ορόφου επί της οδού Εσπερίδων στη Γλυφάδα. Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Από σήμερα οι δηλώσεις και η διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων του Χειμερινού Εξαμήνου (2021-2022). Οι δηλώσεις θα πραγματοποιούνται από τους φοιτητές μέσα από την πλατφόρμα www.eudoxus.gr και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου ή κατά τις ημερομηνίες που έχουν ορίσει οι Γραμματείες του Τμήματος, πάντα εντός του χρονικού αυτού πλαισίου.

Καταβάλλονται σήμερα οι κύριες και επικουρικές συντάξεις στους συνταξιούχους τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Περίπου 2,3 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 4,8 εκατομμύρια δικαιούχους θα καταβάλλουν από σήμερα έως και την Παρασκευή ο ΕΦΚΑ, ο ΟΑΕΔ και ο ΟΠΕΚΑ για συντάξεις Νοεμβρίου και επιδόματα.

Στην Αθήνα έφτασαν χθες το βράδυ μέσω Τιφλίδας, 269 υπήκοοι Αφγανιστάν – στην πλειονότητά τους δικαστικοί – στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα και τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ να παρέχουν ανθρωπιστική στήριξη στους πολίτες του Αφγανιστάν που κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αναμένεται, εντός των επόμενων ωρών, ακόμη μία πτήση με 98 άτομα. Και οι 367 Αφγανοί πολίτες έρχονται στην Ελλάδα για προσωρινή φιλοξενία.

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την σχεδιαζόμενη ανέγερση 1.355 νέων κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μια απόφαση του νέου κυβερνητικού συνασπισμού που καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι. Οι ισραηλινές αρχές αναμένεται επίσης να συζητήσουν προτάσεις για άλλες 3.000 νέες κατοικίες.

Ο σύζυγος της Βρετανοϊρανής Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ, η οποία κρατείται στο Ιράν από το 2016, άρχισε απεργία πείνας μπροστά στο υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο, για να καταγγείλει την «απραξία» της βρετανικής κυβέρνησης και την «αποτυχία» της να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή της.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα χθεσινά παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής της σούπερ λίγκ: Άρης – Παναιτωλικός 5-1, Βόλος – ΑΕΚ. 1-3, ΟΦΗ- Λαμία 0-0, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. 2-1.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα