back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το φεστιβάλ “Your Pet Day” στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναιων

Διαβάστε επίσης

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί τους τετράποδους φίλους μας στο φεστιβάλ “Your Pet Day”, σε συνεργασία με την αστική πανίδα του Δήμου Αθηναίων και την πρώτη ελληνική εφαρμογή για υιοθεσίες και εξαφανίσεις κατοικίδιων, “YOUR PET”.

Από το πρωί η μεγάλη αυλή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων γέμισε με σκυλάκια και γατάκια, και φυσικά άτομα όλων των ηλικιών, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Your Pet Day”.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 το απόγευμα, γίνονται ενημερώσεις σχετικά με υιοθεσίες ζώων, αλλά και εξαφανίσεις, υπάρχουν εκπαιδευτές και κτηνίατρος που απαντούν σε ερωτήσεις, ενώ διεξάγονται παιχνίδια που μπορεί κανείς να παίξει παρέα με το σκύλο του.

Σε μια ιδιαίτερη δράση, μάλιστα, ο εμβληματικός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Μίμης Δομάζος, έδειξε στο κοινό πώς μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο με το σκύλο του!

“Ο μήνας Οκτώβριος στο Δήμο Αθηναίων είναι αφιερωμένος στα ζώα και είπαμε να τον κλείσουμε αυτόν τον μήνα με μια γιορτή. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί έχει έρθει πολύς κόσμος, παίζουν παιχνίδια, περνάμε πολύ καλά και, φυσικά, έχουμε ζωάκια προς υιοθεσία” δήλωσε στον Αθήνα 984 η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για τα ζώα, Σεραφίνα Αβραμίδου.

Προσέθεσε πως “έχουμε πάρα πολλά ζώα στο καταφύγιο του Δήμου, “Σωκράτης” και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να προωθούμε για να βρίσκουν την οικογένεια τους. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Σήμερα, βέβαια, δεν φεύγουν ζώα από εδώ, κρατάμε τα ονόματα των ενδιαφερομένων και επικοινωνούμε μαζί τους για να πάρουν στο σπίτι τους το κατοικίδιο, κανονικά με συμβόλαιο υιοθεσίας”.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν και άλλοι φορείς, φιλοζωικές ομάδες, αλλά και μικρές επιχειρήσεις αφοσιωμένες στα ζώα. Τέτοια επιχείρηση είναι η “+2 Feet”, η οποία φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα.

“Εμείς στηρίζουμε την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων και της αστικής πανίδας για το τεράστιο έργο που έχει κάνει αυτόν τον καιρό. Πουλάμε, επίσης, μπλούζες στη διάρκεια του φεστιβάλ προκειμένου να καταφέρουμε να φτιάξουμε δωρεάν αμαξίδια για αδέσποτα ζωάκια” δήλωσε με τη σειρά του στον Αθήνα 984, ο ιδρυτής της +2 Feet, Βασίλης Τζιγκούρας.

Όσον αφορά στο κατά πόσο ο κόσμος γνωρίζει ότι μπορεί να απευθυνθεί σε μια επιχείρηση σαν αυτή για να βοηθήσει το κατοικίδιο του (ή οποιοδήποτε άλλο ζώο χρειάζεται τη βοήθεια του) με ένα αναπηρικό αμαξίδιο, ο κ. Τζιγκούρας σχολίασε ότι “έχουμε αφήσει ένα στίγμα, αλλά θέλει δουλειά. Μας ξέρουν αρκετοί, γενικά, και μας ξέρουν αρκετοί στη δύσκολη Ελλάδα της ευθανασίας και του “έλα μωρέ μην το ταλαιπωρείς το ζώο”. Έχουμε αλλάξει κάπως τα πράγματα αλλά χρειάζεται κι άλλη δουλειά”.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα