back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη στην καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 20χρονου, διενεργεί η ΕΛΑΣ, ενώ η επιχειρησιακή αξιολόγηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό θα πρέπει να αξιολογηθεί μέσα σε πέντε ημέρες, όπως ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη διάρκεια του περιστατικού έπεσαν περισσότεροι από 30 πυροβολισμοί, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ τα όπλα των αστυνομικών έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση. Παράλληλα, “φως” στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν όλοι οι διάλογοι των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων. Οι επτά αστυνομικοί, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις προσαγωγές, στις οποίες προχώρησαν χθες το βράδυ αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο έκτακτης μη προγραμματισμένης συγκέντρωσης ατόμων που έγινε στο κέντρο της πόλης, με αφορμή το περιστατικό στο Πέραμα Αττικής. Πρόκειται για δύο 20χρονες, μία 24χρονη και έναν 24χρονο. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ο 24χρονος συλληφθέντας.

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 40χρονος ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία του 43χρονου εργαζόμενου χθες στη Νέα Ερυθραία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός ακόμα 43χρονου, οι οποίοι εκτελούσαν τεχνικές εργασίες.

“Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο εξελίσσεται, σε μία Ελλάδα η οποία αναπτύσσεται” τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης από το Γαλάτσι όπου πραγματοποίησε επίσκεψη με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανάδειξη προέδρων στις τοπικές οργανώσεις, αλλά και των συνέδρων που θα λάβουν μέρος στο 14ο Συνέδριο του κόμματος στις αρχές Δεκεμβρίου. Τα μέλη του κόμματος έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά.

Σε εξέλιξη στην Τεχνόπολη η ολοήμερη γιορτή, αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας, που οργανώνει η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Your Pet, την πρώτη ελληνική εφαρμογή για υιοθεσίες και εξαφανίσεις κατοικίδιων και την ραδιοφωνική εκπομπή του ΑΘΗΝΑ 9,84 “Σαν το σκύλο με τη γάτα”. Η γιορτή εντάσσεται στις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει για τον Οκτώβριο ο δήμος Αθηναίων, μήνα αφιερωμένο στα ζώα συντροφιάς.

Στη 2η Δημοτική Κοινότητα και την περιοχή του Νέου Κόσμου επιχείρησαν από το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “Σήμερα, από νωρίς το πρωί, οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων σε μια ακόμα μεγάλη Κυριακή καθαριότητας. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάθε μέρα, σε κάθε γειτονιά για να έχει η Αθήνα την εικόνα που της αξίζει. Συνεχίζουμε”, το μήνυμα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook.

Δωρεάν rapid tests διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ σε συνολικά 37 σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα ως τις τρεις μετά το μεσημέρι. Επίσης ως τις τρεις, στον Άγιο Δημήτριο μπροστά από το Δημαρχείο και στην Αγία Παρασκευή στην κεντρική πλατεία.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τις 6 το απόγευμα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, λόγω εκτέλεσης εργασιών ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Μεταξύ άλλων, υπάρχει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ύψος της οδού Γλαύκου έως το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Συγγρού, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Στις τέσσερις παίζουν: Άρης – Παναιτωλικός και Βόλος – ΑΕΚ. Έξι και τέταρτο: ΟΦΗ- Λαμία και στις 8 και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα