back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τραγικό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην οδό Τατοΐου, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Άνδρας πυροβόλησε δύο υπαλλήλους εταιρείας φυσικού αερίου, τους οποίους και τραυμάτισε σοβαρά. Λίγη ώρα αργότερα, ο ένας από τους δύο, ηλικίας 43 ετών, κατέληξε στο νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί ενώ ο άλλος νοσηλεύεται με τραύματα στα πόδια του. Ο κατηγορούμενος που, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Σεσειμασμένος για κλοπές ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 20χρονος που έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς αστυνομικών χθες το βράδυ στο Πέραμα όταν εμβόλισε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε τις μηχανές τους κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Δικογραφία σε βάρος των 7 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ σχηματίζεται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 7 αστυνομικοί τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ όπως διευκρινίζεται η διαδικασία αυτή είναι η προβλεπόμενη σε κάθε περίπτωση που υπάρχει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Στο μεταξύ η ΓΑΔΑ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το σημείο της συμπλοκής και τις μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ που παρασύρθηκαν από το όχημα των δραστών.

Εξηγήσεις για την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας στα χθεσινά επεισόδια στο Πέραμα, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναφέρει ότι «τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα, υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία».

Εσωκομματικές κάλπες στήνονται αύριο σε όλη τη χώρα όπου τα μέλη της ΝΔ θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στις τοπικές τους Οργανώσεις. «Η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα. Είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, και αυτό το οφείλουμε σε εσάς. Αύριο είναι μία γιορτή Δημοκρατίας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα μέλη της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στην Δημοτική Τοπική Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο Λαύριο.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, θέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε προετοιμασία εκλογών με στόχο τη νίκη και την “απαλλαγή”, όπως είπε, της κοινωνίας από το φαύλο καθεστώς Μητσοτάκη. “Η Ελλάδα θα βυθιστεί σε ανθρωπιστική κρίση και κοινωνική διάλυση αν δεν σταματήσουμε τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος το κράτος και το παρακράτος της διαπλοκής του” ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας υπήρξε κακός πρωθυπουργό μιας καταστροφικής διακυβέρνησης, που προσπαθεί να καλύψει το κενό πολιτικής με ύβρεις και λάσπη» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με σχόλιο του για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού για την άμεση επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς θέρμανση το χειμώνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Όπως διευκρίνισε, θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο. Εξάλλου, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθεί την αύξηση των τιμών μήνα – μήνα και εάν χρειαστεί θα αυξήσει την επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην Διεθνή επικαιρότητα

Άρχισε σήμερα στο Παλέρμο της Σικελίας η δίκη σε βάρος του γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, με την κατηγορία στέρησης ελευθερίας σε 147 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι επέβαιναν, τον Αύγουστο του 2019, σε πλοίο της ΜΚΟ Open Arms. O Σαλβίνι, ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν υπουργός Εσωτερικών, επί σειρά ημερών δεν είχε δώσει την αναγκαία άδεια για τον ελλιμενισμό του πλοίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Στις 6 και τέταρτο παίζουν: Ατρόμητος – Ιωνικός.

Στις 7: Απόλλων Σμύρνης- ΠΑΣ Γιάννινα και

στις 8 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Για αύριο στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχών κατά περιόδους μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα