back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στη Θεσσαλονίκη μόνο στρατιωτικά τμήματα στην παρέλαση την 28η Οκτωβρίου – Στις 27 η μαθητική

Διαβάστε επίσης

H επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε τέλος στην σύγχυση που επικράτησε σχετικά με την πραγματοποίηση η μη της μαθητικής παρέλασης την 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, αλλά στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση θα γίνει στις 27 Οκτωβρίου. 

Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών ενώ θα πρέπει να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας που προβλέπει μεταξύ άλλων αποστάσεις και σύσταση για μάσκες από τους θεατές.

 

Όπως αναφέρεται: 

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά.

Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα