back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφει από την προσεχή Δευτέρα ο Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας. Για τα όρια που εκτείνεται αλλά και το ποιες θα είναι οι ώρες λειτουργίας του μας ενημερώνει ο Δημήτρης Πέρρος…

Να υπενθυμίσουμε ότι όσοι δικαιούνται νέα άδεια κυκλοφορίας εντός δακτυλίου θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις αποκλειστικά με αυτοπρόσωπη παρουσία 9:00 το πρωί με 1:00 μμ., Δευτέρα έως Παρασκευή, στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Ωστόσο και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, αντιμέτωποι με ασφυκτικές συνθήκες βρίσκονται ήδη οι επιβάτες που χρησιμοποιούν λεωφορείο τις πρωινές ώρες, καθώς ο συνωστισμός που επικρατεί καταργεί κάθε έννοια μέτρου προστασίας από τον κορονοϊο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες και λόγω της εφαρμογής του δακτυλίου η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη καθώς θα επιφέρει περιορισμό κατά το ήμισυ στις άδειες ελεύθερης μετακίνησης.

Σε συνθήκες προ εμβολιασμού φοβούνται οι ειδικοί ότι θα επιστρέψει η Βόρεια Ελλάδα το χειμώνα αναφορικά με την εικόνα των κρουσμάτων κορονοϊού καθώς μέρα με την ημέρα οι μολύνσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας δείχνουν μεγάλη αύξηση ενώ αντιθέτως οι αριθμοί των εμβολιασμών κινούνται σε ρυθμούς δραματικής μείωσης.

«Ποτέ μη λες ποτέ» απάντησε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανά συμβεί. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι θεωρεί βέβαιο ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος επισημαίνοντας ότι θα έχουμε και 4ο και 5ο κύμα, αλλά το θέμα είναι πόσο μεγάλα θα είναι.

Με διαφωνίες και καμία απόφαση κατέληξε χθες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάλεσαν την Κομισιόν να προχωρήσει με την αξιοποίηση της λεγόμενης εργαλειοθήκης για τη παροχή βραχυπρόθεσμης βοήθειας προς τους πολίτες λόγω των αυξανόμενων τιμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει έκτακτο συμβούλιο των υπουργών ενέργειας. Ωστόσο οι περισσότερες αποφάσεις των ηγετών μετατίθενται για τον Δεκέμβριο.

Ακατανόητη χαρακτήρισε την απροθυμία των Τραπεζών να εγκρίνουν δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις, των οποίων τα επενδυτικά σχέδια είναι εγκεκριμένα από τον αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση. Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιήσει ειδική συνάντηση με τους εκπροσώπους των Τραπεζών, επισημαίνοντας πάντως, ότι θεσμικά δεν μπορεί να παρέμβει και να επιβάλλει δια νόμου, υποχρεώσεις στις Τράπεζες.

Έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες να επιστρέψουν αλλά και προς όλους τους πολίτες να δώσουν αίμα, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι η παγκόσμια αιμοδοσία εξαιτίας της πανδημίας, έχει μειωθεί κατά 20% λόγω της μειωμένης προσέλευσης αιμοδοτών. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύουν τα νέα έντυπα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας,τα οποία – όπως είπε- δεν θα αποκλείουν κανέναν που θέλει να δώσει αίμα. Να σημειωθεί, ότι με βάση τα παλαιότερα έντυπα, αποκλείονταν από την αιμοδοσία όσοι είχαν ομοφυλοφιλική σχέση.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 21ένας βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα