back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς συγκεκριμένη απόφαση κατέληξε χθες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης. Το θέμα δίχασε τους Ευρωπαίους ηγέτες που απλώς κάλεσαν την Κομισιόν να προχωρήσει με την αξιοποίηση της λεγόμενης εργαλειοθήκης για τη παροχή βραχυπρόθεσμης βοήθειας προς τους πολίτες λόγω των αυξανόμενων τιμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν από την Κομισιόν να μελετήσει τη λειτουργία των αγορών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια να αξιολογήσει εάν ορισμένες εμπορικές συμπεριφορές απαιτούν περαιτέρω ρυθμιστικά μέτρα. Επίσης καλούν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να εξετάσει πώς θα επιταχυνθούν οι επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση, αξιοποιώντας τρέχοντα κεφάλαιά της.

Την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρξει έκτακτο συμβούλιο των υπουργών ενέργειας. Ωστόσο οι περισσότερες αποφάσεις των ηγετών μετατίθενται για τον Δεκέμβριο.

Στο μέτωπο της πανδημίας , καμπανάκι κινδύνου κυρίως για την Ευρώπη κρούει ο ΠΟΥ. 52.000 κρούσματα χθες στη Βρετανία, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από τις 17 Ιουλίου. Σε lockdown από τις 28 Οκτωβρίου η Μόσχα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Στη χώρα μας στα 3.407 άφτασαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο – 34 ασθενείς κατέληξαν, 347 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, με την καθηγήτρια, Βάνα Παπαευαγγέλου να δηλώνει ότι θυμίζει εποχές προ εμβολιασμού.

«Ποτέ μη λες ποτέ» απάντησε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι θεωρεί βέβαιο ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος επισημαίνοντας ότι θα έχουμε και 4ο και 5ο κύμα, αλλά το θέμα είναι πόσο μεγάλα θα είναι.

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι μία χώρα, η οποία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει τα νόμιμα δικαιώματα της, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτοξεύει απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις και απειλές, τονίζουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα σε σχέση με τη χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο χθεσινό κείμενο η Άγκυρα αναφέρει ότι “θα απαντήσει στο πεδίο”, αν η Λευκωσία ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο.
Την ίδια ώρα, φρένο στην έγκριση της πώλησης νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία επιχειρούν να βάλουν Αμερικανοί βουλευτές στο Κογκρέσο.

Με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα περιλαμβάνει μόνο στρατιωτικά τμήματα και θα περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά.

Οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν με όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται, είναι σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται, τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ .

Κλοπές σε φωτοβολταϊκά πάρκα σε περιοχές της Βοιωτίας διέπρατταν περισσότερα από 10 άτομα που συνελήφθησαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό στη Θήβα.

Επιστρέφει από την προσεχή Δευτέρα ο Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, όσοι δικαιούνται νέα άδεια κυκλοφορίας εντός δακτυλίου θα υποβάλουν αιτήσεις αποκλειστικά με αυτοπρόσωπη παρουσία 9:00 το πρωί με 1:00 μμ., Δευτέρα έως Παρασκευή, στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι 100 ευρώ.

Μία ολοήμερη γιορτή με πρωταγωνιστές τους τετράποδους φίλους μας έρχεται την Κυριακή στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την YOURPET, την πρώτη ελληνική εφαρμογή για υιοθεσίες και εξαφανίσεις κατοικίδιων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Οκτωβρίου η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων μαζί με το Your Pet και τη ραδιοφωνική εκπομπή του Αθήνα 9,84 «Σαν το σκύλο με τη γάτα» προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να περάσουν μερικές ώρες -από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα- με ζώα συντροφιάς που θα βρίσκονται στην Κεντρική Αυλή της Τεχνόπολης.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα