back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς συγκεκριμένη απόφαση κατέληξε χθες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης. Το θέμα δίχασε τους Ευρωπαίους ηγέτες που απλώς κάλεσαν την Κομισιόν να προχωρήσει με την αξιοποίηση της λεγόμενης εργαλειοθήκης για τη παροχή βραχυπρόθεσμης βοήθειας προς τους πολίτες λόγω των αυξανόμενων τιμών ηλεκτρικού ρεύματος. Πολλές αποφάσεις μετατίθενται για τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ οι ηγέτες της ΕΕ υπογραμμίζουν στο κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες προκειμένου να αρθεί η διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια για την COVID-19 -μεταξύ άλλων- με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης που διακινείται κυρίως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στα 3.407 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 34 ασθενείς κατέληξαν, 347 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, με την καθηγήτρια, Βάνα Παπαευαγγέλου να δηλώνει ότι θυμίζει εποχές προ εμβολιασμού.

Καμπανάκι κινδύνου κυρίως για την Ευρώπη κρούει ο ΠΟΥ. 52.000 κρούσματα χθες στη Βρετανία, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από τις 17 Ιουλίου. Σε lockdown από τις 28 Οκτωβρίου η Μόσχα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ κλιμακώνει η Άγκυρα, απειλώντας ότι “θα απαντήσει στο πεδίο”, αν η Λευκωσία ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι “τόσο η Ελλάδα όσο και η Κυπριακή Δημοκρατία κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο”.

Την ίδια ώρα, φρένο στην έγκριση της πώλησης νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία επιχειρούν να βάλουν Αμερικανοί βουλευτές στο Κογκρέσο. Σε μια διακομματική επιστολή, εκφράζουν στον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, την αντίθεσή τους τόσο στην απόκτηση από την Τουρκία νέων μαχητικών F-16, όσο και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων.

Σοκ σε γυρίσματα ταινίας. Μία γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίστηκε όταν εκπυρσοκρότησε όπλο που έφερε ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Το τραγικό συμβάν έγινε στη Σάντα Φε, στα γυρίσματα της ταινίας Rust.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, νεκρή είναι η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, 42 ετών, και τραυματίας ο 48χρονος σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, 48.
Ο Μπάλντουιν είναι ο παραγωγός της ταινίας κι έχει έναν από τους βασικούς ρόλους.

Επανέρχονται από την προσεχή Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ο Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας.

Τα ανθρώπινα λείψανα που εντοπίστηκαν σε πάρκο στη Φλόριντα ανήκουν στον Μπράιαν Λόντρι, τον αρραβωνιαστικό της Γκάμπι Πετίτο, της νεαρής που είχε εξαφανιστεί στη διάρκεια ταξιδιού με βανάκι στις ΗΠΑ και βρέθηκε νεκρή στις 19 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα