back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι -Τσελέντης: Δεν αποκλείται νέος σεισμός 5R

Διαβάστε επίσης

Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα έχει κάνει σήμερα την εμφάνιση της στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου , με τις  αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις να ανησυχούν το πληθυσμό της ανατολικής Κρήτης, 23 ημέρες μετά την καταστροφική δόνηση των 6 Ρίχτερ. 

Μια ακόμη δόνηση 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο επτά χιλιόμετρα νότια του Αρκαλοχωρίου καταγράφηκε στις 12:38. Η δόνηση, λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους – 5 χιλιόμετρα-, έγινε έντονα αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι μιάμιση ώρα νωρίτερα, στις 11:12 το πρωί καταγράφηκε μια ακόμη δόνηση 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο δυο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου.  Και αυτή η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την ανατολική Κρήτη ενω το εστιακό βάθος  της εντοπίσθηκε στα 15,1 χλ

Σύμφωνα με τον καθηγητή Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών οι δύο σεισμικές δονήσεις μέχρι 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκαν σήμερα στην περιοχή με επίκεντρο το νότιο τμήμα του ρήγματος εντάσσοντια στη μετασεισμική ακολουθία του ισχυρού σεισμού στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τσελέντης συνέστησε στους κατοίκους να είναι ψύχραιμοι αλλά προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού μεγέθους μέχρι 5 Ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα