back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης στη Λιβύη

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα σήμερα, παρά τις φιλότιμες, πρέπει να πω, προσπάθειες της Τουρκίας, επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης στη Λιβύη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας από την Τρίπολη, όπου μετείχε σήμερα σε υπουργική Σύνοδο με πρωτοβουλία της Λίβυας ομολόγου του υπό τον τίτλο “Libya Stabilization Initiative” (Πρωτοβουλία για τη Σταθεροποίηση της Λιβύης).

«Η Ελλάδα επιστρέφει σε αυτήν τη διαδικασία για να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή υστεροβουλία. Να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια κατάσταση, η οποία να βελτιώνει την καθημερινότητα του λιβυκού λαού, της λιβυκής κοινωνίας, την επιστροφή στην ομαλότητα» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική κατάσταση στη Λιβύη ενόψει και των προγραμματισμένων για τις 24 Δεκεμβρίου βουλευτικών εκλογών ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «γι’ αυτό υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει απαραίτητες ενέργειες. Πρώτον, τη διενέργεια εκλογών, ελεύθερων εκλογών και, δεύτερον, την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη. Υπάρχει μπροστά μας ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά σήμερα έγινε ένα βήμα».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα