back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μ. Χριστοδουλάκης: Μόνο όλοι μαζί θα είμαστε αποτελεσματικοί

Διαβάστε επίσης

Χαιρετισμό της Φώφης Γεννηματά που δεν μπόρεσε να παραστεί στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, μετέφερε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

«Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό της προέδρου Φώφης Γεννηματά, που δεν παρίσταται σήμερα για λόγους υγείας, όπως επίσης και την αισιοδοξία της ότι με την νίκη του Όλαφ Σόλτς, αρχίζει μια νέα εποχή για την Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη. Όμως αυτό πρέπει να αποτυπωθεί με νέες πολιτικές πρωτοβουλίες. Με περισσότερη Ευρώπη, βάρος στην ανάπτυξη, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με πολιτικές που μειώνουν τις ανισότητες» τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης και πρόσθεσε ότι «είναι και πάλι η ώρα μας, αρκεί να τολμήσουμε, να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις. Είναι ώρα δράσης για να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν οι πολιτικές της λιτότητας, να αναθεωρηθεί ριζικά το Σύμφωνο Σταθερότητας, να μονιμοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης».

Υπογράμμισε την ανάγκη για ευρωπαϊκό συντονισμό, «για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας, που πυροδοτεί πληθωρισμό και πλήττει τους Ευρωπαίους πολίτες. Ο καθένας χωριστά δεν μπορεί, μόνο όλοι μαζί θα είμαστε αποτελεσματικοί» ανέφερε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Επίσης επισήμανε την ανάγκη να αντιμετωπισθεί από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση η τουρκική επιθετικότητα, που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα