back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τη γεωπολιτική διάσταση του ενεργειακού και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ανατολική Μεσόγειος ως εναλλακτική πηγή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης ανέδειξε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια όσο και στο φυσικό αέριο, η Αίγυπτος, με την οποία η χώρα μας υπέγραψε συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης, μπορεί να γίνει η γέφυρα της Αφρικής με την Ευρώπη, καθώς μπορεί να εξάγει ηλεκτρική “πράσινη” ενέργεια σε χαμηλές τιμές και να τη μεταφέρει μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και υγροποιημένο φυσικό αέριο. Τόνισε, δε, την ανάγκη, “εξεταστεί τί παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν για να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε απότομες μεταβολές τιμών”. “Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει απ’το χέρι μας για να μην μεταφερθεί η κρίση στα νοικοκυριά”, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ζήτημα του παράνομου και άκυρου τουρκολιβυκού μνημονίου τέθηκε στη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη της Λιβύης ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας με τον Λίβυο πρωθυπουργό, Αμπντουλάχ Χαμίντ Ντμπέιμπα, όπως γνωστοποιεί ο ίδιος μέσω Twitter.

Στις “γενιές που μεγάλωσαν μέσα στην κρίση” και που σήμερα είναι ξανά, όπως είπε, “στο επίκεντρο μιας νέας έκτακτης συνθήκης, η οποία τείνει να μετατραπεί σε κανονικότητα” απευθύνθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες του 2ου συνεδρίου της νεολαίας του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση προς την “παράταξη της Δεξιάς” και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό που, όπως ανέφερε, “βλέπει τη νεολαία ως στρατηγικό του εχθρό” και “τη θεωρεί ασύμμετρη, μη ελέγξιμη απειλή απέναντι στο ισοπεδωτικό καθεστώς που προσπαθεί να συντηρήσει”.

Εκκίνηση της προεκλογικής διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, μετά την ανακοίνωση από την Επιτροπή Δεοντολογίας και επισήμως της υποψηφιότητας των κ.κ. Παπανδρέου, Ανδρουλάκη, Λοβέρδου, Καστανίδη, Γερουλάνου και Χρηστίδη. Και οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού τις υποψηφιότητες τους, καθώς η προθεσμία έληξε στις 6:00 το απόγευμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε πάνω από 80 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε πάνω από 10.000 υπογραφές μελών του κόμματος και 110 μελών της ΚΕ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης. Ο Παύλος Γερουλάνος συνόδευσε τη δική του υποψηφιότητα με 6.245 υπογραφές, ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές. Σε ανάλογα και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Στα 3.407 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 34 ασθενείς κατέληξαν, 347 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση στη β. Ελλάδα, με την καθηγήτρια, Βάνα Παπαευαγγέλου να δηλώνει ότι θυμίζει εποχές προ εμβολιασμού. Από τους 73 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, οι 70 είναι ανεμβολίαστοι, σημείωσε η αν. υπ. Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία, ενώ αύξηση καταγράφετα επίσης σε Αρκαδία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

…Η πανδημία του κορονοιού θα απασχολήσει και τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, καθώς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τα κρούσματα αυξάνονται και πάλι σε πολλά κράτη μέλη.

Δίπλωμα για προσωρινή άδεια οδήγησης από τα 17 έτη και κάμερα στα οχήματα όπου διεξάγονται οι εξετάσεις, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Αθωώθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από το δικαστήριο της Σιένα για την κατηγορία της δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα πάρτι γνωστά ως μπούνγκα μπούνγκα. Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο Καβαλιέρε είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο.

Ανάμεσα στους κορυφαίους άνδρες αθλητές στον κόσμο για φέτος συμπεριλαμβάνεται ο Μίλτος Τεντόγλου. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου επέλεξε δέκα αθλητές ώστε να αναδειχθεί ο κορυφαίος, με τον Τεντόγλου να βρίσκεται στη λίστα έπειτα από το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το Χρυσό Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Τορούν και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 8,60 μ.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα