back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στα 3.407 τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 34 ασθενείς κατέληξαν, 347 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση στη β. Ελλάδα, με την καθηγήτρια, Βάνα Παπαευαγγέλου να δηλώνει ότι θυμίζει εποχές προ εμβολιασμού. Από τους 73 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης, οι 70 είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες COVID-19, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι, σημείωσε η αν. υπ. Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία, ενώ αύξηση καταγράφετα επίσης σε Αρκαδία, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία.

…Η πανδημία του κορονοιού θα απασχολήσει και την εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, καθώς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ η πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει και τα κρούσματα αυξάνονται σε πολλά κράτη μέλη.

…Η πανδημία του κορονοϊού θα παραμείνει και το 2022, λόγω έλλειψης εμβολιασμών στις φτωχές χώρες του πλανήτη, προειδοποιεί ο ΠΟΥ, κρούοντας, μάλιστα, το καμπανάκι του κινδύνου κυρίως για την Ευρώπη, όπου καταγράφεται συνεχής άνοδος των κρουσμάτων – 52.000 κρούσματα σήμερα στη Βρετανία, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ κρουσμάτων από τις 17 Ιουλίου. Σε lockdown από τις 28 Οκτωβρίου η Μόσχα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Τη γεωπολιτική διάσταση του ενεργειακού και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ανατολική Μεσόγειος ως εναλλακτική πηγή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης ανέδειξε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογράμμισε ότι τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια όσο και στο φυσικό αέριο, η Αίγυπτος, με την οποία η χώρα μας υπέγραψε συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης, μπορεί να γίνει η γέφυρα της Αφρικής με την Ευρώπη, καθώς μπορεί να εξάγει ηλεκτρική “πράσινη” ενέργεια σε χαμηλές τιμές και να τη μεταφέρει μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και υγροποιημένο φυσικό αέριο. Επίσης, στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία όχι μόνο των προμηθειών, αλλά και των δυνατοτήτων αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Τόνισε, δε, την ανάγκη, “να μελετηθεί η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας προκειμένου να εξεταστεί τί παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν για να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε απότομες μεταβολές τιμών”. “Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει απ’το χέρι μας για να μην μεταφερθεί η κρίση στα νοικοκυριά”, κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την εκκίνηση της προεκλογικής διαδικασίας στο ΚΙΝΑΛ ενόψει της εσωκομματικής κάλπης για την ανάδειξη νέου Προέδρου σηματοδοτεί η ανακοίνωση εκ μέρους της Επιτροπής Δεοντολογίας, με την οποία γνωστοποιεί και επισήμως τις υποψηφιότητες των κ.κ. Παπανδρέου, Ανδρουλάκη, Λοβέρδου, Καστανίδη, Γερουλάνου και Χρηστίδη. Και οι 6 υποψήφιοι για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής κατέθεσαν στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού τις υποψηφιότητες τους, καθώς η προθεσμία έληξε στις 6:00 το απόγευμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε αυτοπροσώπως και κατέθεσε πάνω από 80 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο. Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε καταθέσει για τη δική του υποψηφιότητα πάνω από 10.000 υπογραφές μελών του κόμματος και 110 μελών της ΚΕ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης. Ο Παύλος Γερουλάνος συνόδευσε τη δική του υποψηφιότητα με 6.245 υπογραφές, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές. Σε ανάλογα επίπεδα είναι και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Δίπλωμα για προσωρινή άδεια οδήγησης από τα 17 έτη και κάμερα στα οχήματα όπου διεξάγονται οι εξετάσεις, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίων οδηγών.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Στη Γερμανία, ξεκίνησε η επίσημη φάση των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πρασίνους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες για συγκρότηση ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Στόχος των κομμάτων να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: 0-2 προηγείται στο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Κοπεγχάγη για το Εuropa Conference League. Στις 9:05 για την Ευρωλίγκα Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΠΑΟ και στις 10:00 ο αγώνας Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ολυμπιακός για το Europa League.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα