back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ανθρωποκτόνο εγωισμό ,ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και εκδικητικότητα απέδωσε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης στην κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Παρομοίασε την κατηγορουμένη σαν τον ικανότερο και καλύτερο της φύσης θηρευτή και εισηγήθηκε προς τους δικαστές και ενόρκους την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Δεν έχω ξαναδεί τέτοια εικόνα ούτε σε κουρέλια, είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός δείχνοντας στο δικαστήριο τις φωτογραφίες με τα λιωμένα ρούχα της Ιωάννας. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά…. η κατηγορουμένη ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά κατέληξε.

Την ώρα του κατηγορώ από τον εισαγγελέα η καθ’ ομολογία δράστης του εγκλήματος παρακολουθούσε χωρίς καμία αντίδραση την αγόρευση ενώ όταν ακούστηκε η πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού συγγενείς της Ιωάννας έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου ξέσπασαν σε κλάματα.

Η διαδικασία συνεχίζεται με την αγόρευση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής Αποστόλου Λύτρα κατά τη διάρκεια της οποίας η κατηγορούμενη αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Κλειστή αυτή την ώρα η Αριστοτέλους, έξω από το υπουργείο υγείας , όπου κατέληξε η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Το ράλι των τιμών στην ενέργεια, που έφερε μπαράζ ανατιμήσεων και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν και την αύξηση των κρουσμάτων της Covid 19 σε αρκετά κράτη μέλη, που παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές στους εμβολιασμούς με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να προκαλούν προβληματισμό καθώς έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων.

Η πανδημία του κορoνοϊού θα παραμείνει και το 2022, λόγω έλλειψης εμβολιασμών στις φτωχές χώρες του πλανήτη, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κρούοντας μάλιστα το καμπανάκι του κινδύνου κυρίως για την Ευρώπη, όπου καταγράφεται συνεχής άνοδος των κρουσμάτων. Και αυτό το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Στην αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονϊού στη Βόρεια Ελλάδα επικεντρώνονται οι συζητήσεις των ειδικών προκειμένου να βρεθούν οι στοχευμένες κινήσεις που θα επιβραδύνουν τον ρυθμό εξάπλωσης, αλλά και θα πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα ενόψει χειμώνα. Σύμφωνα με τα στοιχειά που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό βρίσκονται στην Βορεια Ελλαδα.

Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει δώσει η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΙΝΑΛ για την κατάθεση υπογραφών από πλευράς των υποψηφίων προέδρων του κόμματος. Η επίσημη ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής σηματοδοτεί νέους συσχετισμούς δυνάμεων ενόψει της εσωκομματικής κάλπης του Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής υπογραφές έχουν καταθέσει οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου. Πληροφορίες οι οποίες μέχρι στιγμής ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται θέλουν τον κ. Κεγκέρογλου να επανεξετάζει τη στάση του με φόντο την υποψηφιότητα Παπανδρέου.

Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και πριν από τη Δευτέρα θα εκδίδουν οι δικαιούχοι τον κωδικό εξαίρεσής τους από τον Δακτύλιο, όπως ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΙ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης.

Περισσότερα για τον δακτύλιο που επιστρέφει από την Δευτέρα στην καθημερινότητα των πολιτών μας θα μας πει ο Ισίδωρος Ρούσσος…

Νωρίτερα, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της αργίας της 28ης, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ενώ στις 30 Νοεμβρίου θα γίνει η πληρωμή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Ευρωπαϊκή βραδιά για τις ελληνικές ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Στις 8 παρά τέταρτο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στη Δανία την Κοπεγχάγη για το Conference League ενώ στις 10 ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Φρανκφούρτη με αντίπαλο την Άιντραχτ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Europa League. Τέλος στο μπάσκετ και την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Τελ Αβίβ από την Μακάμπι στις 21:05 το βράδυ.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 22 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα