back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου 

Διαβάστε επίσης

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 στο κέντρο της Αθήνας. Στο εδώλιο κάθονται οι πέντε από τους έξι κατηγορουμένους. Ωστοσο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος της δίκης του μεγάλου αριθμού των μαρτύρων και της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων η αίθουσα που είναι ιδιαίτερα μικρή δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών .

Με την έναρξη της διαδικασίας η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη σε άλλη δικαστική αίθουσα καθώς η υπάρχουσα δεν επαρκεί για να χωρέσει τους παράγοντες της δίκης μαζί με τους δημοσιογράφους και τους συγγενείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

“Πρόκειται για μια υπόθεση με κοινωνικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της” επισημάνθηκε χαρακτηριστικά από την πλευρά της πολιτικής αγωγής. Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον COVID-19.

Παράλληλα, η υπεράσπιση υποστήριξε ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που διαθέτει τα κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία. Η πλευρά των τεσσάρων κατηγορουμένων αστυνομικών προέταξε το ζήτημα αναφέροντας ότι είναι απαραίτητη τη η προβολή για να αποσαφηνιστεί η θέση και στάση του κάθε κατηγορούμενου καθώς και ι βαθμός συμμετοχής ενός εκάστου των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης σε άλλη μεγαλύτερη αίθουσα και σε λίγο αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία στην κλήρωση των ενόρκων.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα